01:16
11-02-2020

Ervaren gevelspecialisten

De bouwsector kampt al jaren met een ernstig tekort aan gekwalificeerd personeel. Ook in de gevelbranche is de vraag naar vaklieden hoger dan het aanbod. Met een netwerk van ruim vijftig recruitmentkantoren in zestien landen weet Gevelpersoneel.nl wél de juiste vaklieden aan zich te binden. Stuk voor stuk ervaren gevelspecialisten die direct ingezet kunnen worden.

Gevelpersoneel.nl is een zusterorganisatie van Ergon Jobs en richt zich specifiek op de gevelbranche. “De gevelbranche is een boeiende sector,” stelt Roel Jansen van Gevelpersoneel.nl. “Er worden prachtige projecten gerealiseerd, visitekaartjes voor ons land. Toch heeft de bouwsector in het algemeen een wat stoffig imago. De aanwas van jongelui is vrijwel nihil. Heel jammer, want het is een prachtig vak en er is werk in overvloed. Om de gevelbouwers in Nederland toch aan de juiste arbeidskrachten te helpen, richt Gevelpersoneel.nl zich specifiek op het werven van vakkundig personeel, overwegend buiten de landsgrenzen.”

Roel Jansen, commercieel directeur bij Gevelpersoneel.nl.

 

Pieken en dalen

Jansen merkt terecht op dat de gevelbouwsector leeft van pieken en dalen. “Het is rennen en stilstaan. Vandaag is er werk in overvloed, maar er zijn factoren van buitenaf die zomaar roet in het eten kunnen gooien. De stikstofproblematiek die nu speelt, zorgt voor grote onzekerheid. Ook de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die per 1 januari 2020 van kracht wordt, zal de gevelbranche in Nederland gaan merken, omdat ze gewend zijn aan het werken met tijdelijke contracten. Deze wet gaat ervoor zorgen dat tijdelijke arbeidscontracten structureel duurder worden. Daarnaast spreken economen hun twijfels uit over de tijdsduur van de huidige hoogconjunctuur. Kortom, het is voor gevelbouwers dus erg belangrijk om een zekere mate van flexibiliteit te behouden. Die flexibiliteit kunnen wij ze bieden.”

De arbeidskrachten die Gevelpersoneel.nl rekruteert zijn voornamelijk afkomstig uit het buitenland. Volgens Jansen is de taalbarrière voor veel bedrijven een drempel om met buitenlandse arbeidskrachten te gaan werken. “Die drempel nemen wij volledig weg. De voertaal is overigens overwegend Engels of Duits, maar nog belangrijker, de vaklieden verstaan hun vak. Ze spreken dezelfde vaktaal als de Nederlandse vakman en zijn bekend met de gangbare gevelmaterialen en systemen. Ze hebben vaak aan één oogwenk genoeg. Bedrijven die eenmaal geproefd hebben aan onze mensen, willen niet anders meer.”  

Tekst: Roel van Gils
Beeld: Gevelpersoneel.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Gevelbouw partners