Platform over gevels, glas & daken
Hoe een specialist in de productie van aluminium deurpanelen de markt verovert
Wipaco kan zowel maatwerk als grote series produceren voor de grootste bouwprojecten van Nederland.

Hoe een specialist in de productie van aluminium deurpanelen de markt verovert

Als enige Nederlandse producent van kwalitatief hoogwaardig aluminium deurpanelen, krijgt Wipaco steeds meer vaste voet aan de grond. “Dat komt vooral doordat we doen wat we beloven, de beste kwaliteit leveren én de klant centraal zetten”, zegt Mitchel Weekers, business developer bij Wipaco. 

Hoewel het bedrijf zelf nog niet zo heel lang bestaat, kunnen klanten zoals architecten, gevelbouwers en kozijnproducenten rekenen op zo’n 25 jaar aan ervaring en kennis binnen Wipaco. “Wij zijn graag nauw betrokken, vragen verder, denken mee en leveren vervolgens een betrouwbaar, compleet en transparant advies. Voor nagenoeg elke uitdaging hebben wij een oplossing waarbij we onze klanten ontzorgen van aanvraag tot levering.” Mitchel benadrukt dat het hierbij gaat om zowel projectmatig, repetitief werk als maatwerkspecials.

Volop aan het groeien

Nadat Wipaco te zien was op Gevel 2022 (dé Nederlandse vakbeurs voor ontwerp & engineering van de gebouwschil) en de Polyclose 2022 (de vakbeurs op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel-, en toegangstechniek in België), zijn zowel de naamsbekendheid als het aantal klanten toegenomen. “Er is sprake van een toenemende groei van verschillende soorten klanten”, zegt Mitchel en vervolgt: “Zowel de grote kozijnverwerkers die grote aantallen deuren nodig hebben voor grote (sociale woningbouw) projecten, als villabouwers die exclusievere deurpanelen in een kleinere oplage willen: ze weten ons steeds beter te vinden. En uiteraard wordt iedereen door ons optimaal bediend.”

Dankzij de jarenlange opgedane praktijkervaring en de doorontwikkeling van de producten is Wipaco tot bijzondere dingen in staat. Zo is deze ruit geplaatst zonder kit, waardoor een mooie strakke afwerking is ontstaan.

Moderne productielocatie

De moderne, efficiënt ingerichte productielocatie in Nederland stelt Wipaco in staat om zowel grote als kleine orders te produceren. “Zo kunnen we grote aantallen met een constante kwaliteit snel leveren, maar hebben we ook de kennis en knowhow in huis om mee te denken in mogelijkheden die er zijn om esthetisch zeer fraaie maatwerkspecials te leveren. Het is bij ons zelfs mogelijk om een compleet eigen deurmodellenlijn te ontwikkelen, of (een deel van) de deurproductie over te nemen voor onze klanten. Hierbij kunnen wij een volledig gestroomlijnd proces aanbieden, inclusief het calculeren en het leveren van het juiste advies over het toepassen van speciale poeders voor een optimaal eindresultaat.” 

Innovatie is onze drijfveer

Dankzij de jarenlange opgedane praktijkervaring en de doorontwikkeling van de producten zijn unieke eigenschappen aan de Wipaco-deurpanelen toegevoegd. “Denk hierbij aan het unieke afwateringsconcept, de glasondersteuning en de uitwisselbare beglazing met SKG**-certificaat”, zegt Mitchel. “En wanneer er rekening gehouden moet worden met een beperkte ruimte voor het deurpaneel en er toch aan alle isolatie-eisen moet worden voldaan, dan kan het deurpaneel uitgevoerd worden met een 40 mm innovatief VIP-isolatiemateriaal. Zo bereik je de hoogst mogelijke isolatiewaarde met een minimale paneeldikte met een Rc-waarde van 5,6 m2 K/W en een U-waarde van 0,17 conform de eisen van het Bouwbesluit.” Wipaco is bovendien Dow en Bostik gecertificeerd om panelen te verlijmen op de deurvleugel en deurpanelen uit te voeren in Europese Brandklasse B én A2. Insteek deurpanelen kunnen brandwerend uitgevoerd worden tot wel 60 minuten. “Vanzelfsprekend worden al onze panelen geproduceerd volgens de VMRG-eisen voor de Nederlandse markt en de FAC-eisen voor de Belgische markt”, voegt Mitchel eraan toe.

Plaatbewerkingsmogelijkheden

Zowel op het gebied van functionaliteit als op het gebied van design ben je bij Wipaco aan het juiste adres. “Wij zijn de enige in Nederland die vier plaatbewerkingsmogelijkheden voor deurpanelen biedt: poedercoaten, anodiseren, sublimeren en het toepassen van folies. Op onze nieuwe website zijn alle mogelijkheden en het complete assortiment aan deuren te vinden: de Comfort Line, de Exclusive Line en de Custom Line. Bij die laatste kunnen alle speciale klantwensen op het gebied van design en functionaliteit vertaald worden naar een maatwerk deurpaneel.” Mitchel vertelt tot slot dat Wipaco regelmatig trainingen verzorgt voor (potentiële) klanten, om meer inzicht en gevoel te geven in de wereld van (deur)panelen. “Wij willen onze klanten optimaal ontzorgen en gaan daarin veel verder dan het beantwoorden van een klantvraag.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details