Platform over gevels, glas & daken
Hoogste windstabiliteit voor sterk aan de wind blootgestelde locaties
Het meest windbestendige platte rasterblad op de markt is speciaal ontwikkeld voor veeleisende, aan de wind blootgestelde gevels en is bestand tegen windsnelheden tot 25 m/s.

Hoogste windstabiliteit voor sterk aan de wind blootgestelde locaties

De nieuwe platte lamel Windra 80 WF van Warema is de windstabielste platte lamel die op het ogenblik op de markt verkrijgbaar is. Het Windra-zonweringssysteem met rail- of kabelgeleiding werd speciaal voor veeleisende, aan de wind blootgestelde gevels ontwikkeld en is bestand tegen windsnelheden tot 25 m/s.

Een buitenzonwering is de meest effectieve oplossing als het gaat om economisch energiemanagement en thermisch comfort. De warmte-inbreng van de zon wordt van de beglazing afgeweerd en het interieur wordt effectief tegen oververhitting beschermd. Buitenjaloezieën bieden bovendien een flexibele daglichtbenutting, want de inval van het zonlicht kan door de verstelbare lamellenhoek individueel worden geregeld. Door hun filigrane en decente uiterlijk hebben platte lamellen zich in de architectuur bewezen. Dankzij de vele systeemvarianten kunnen de installaties met de slanke, platte lamellen ongecompliceerd in elke constructie worden geïntegreerd en zijn daarom zowel bij planners als opdrachtgevers zeer gevraagd.

De unieke Windra-railgeleiding maakt door zijn verbeterde constructie de hoogste windstabiliteit mogelijk.

Windstabiele lamel

Weliswaar zijn voor hoge gebouwen, of ook algemeen voor gevels op aan wind blootgestelde plaatsen, al langer windstabiele oplossingen beschikbaar, zoals de Warema-buitenjaloezieën met gekraalde, door rails geleide lamellen of kozijn-screens van textiel met stabiele easyZIP-geleiding. Maar wat betreft lichtsturing en een esthetisch design is de Windra lamel de nieuwe trendsetter: hij verbindt de elegante slankheid van de platte lamel met buitengewone stabiliteit en zorgt voor flexibele lichtsturing en betrouwbare hittebescherming, ook bij een hoge windbelasting. Daarmee kan deze momenteel windstabielste platte lamel op de markt een belangrijke rol bij het energiemanagement van gebouwen gaan spelen. 

De platte lamel heeft een breedte van 80 mm en behoudt het optisch filigrane karakter van de conventionele platte lamel. Door de uitvoering in dubbele materiaaldikte en een bij de buigstralen geoptimaliseerde geometrie werd de stabiliteit van de lamel enorm verhoogd. De zijgeleiding kan als kabel- of als railgeleiding worden gerealiseerd. 

Bij de ontwikkeling van de Windra-railgeleiding werd bijzondere aandacht besteed aan de koppeling tussen de geleidenippel en het kunststof klemprofiel. Met deze in detail sterk verbeterde constructie is een nog eens duidelijk verhoogde windvastheid mogelijk. Voor het ontwerpprincipe heeft Warema patent aangevraagd. 

Met zijn filigrane geometrie en vier trendkleuren als standaard (RAL 9006, 9007, 7016 en DB 703), evenals een groot aantal speciale lamellenkleuren biedt de nieuwe platte lamel talrijke vormgevingsvarianten voor een individuele en esthetische gevelvormgeving. De planning en integratie in gebruikelijke gevelconstructies bij commerciële- en woningbouw kunnen met de Warema-zonweringssystemen in de bekende kwaliteit en montagevriendelijkheid, zowel met railgeleiding als met kabelgeleiding worden gerealiseerd. 

Met zijdelingse geleiderails weerstaat het sterke Windra-systeem een belasting door windsnelheden van maximaal 25 m/s. Maar ook de variant met kabelgeleiding houdt stand tegen verhoogde windsnelheden.

Een sterke prestatie voor comfort en energie-efficiëntie  

Met de platte lamel Windra 80 WF is de toepassing van buitenliggende jaloezie-oplossingen nu ook in hogere gebouwen en aan gevels met sterke windbelasting mogelijk. Defecten wegens hoge windlast behoren daarmee tot het verleden. De verlengde gebruiksduur van de buitenliggende zonwering heeft een positieve invloed op een efficiënt energiemanagement. En voor de gebruiker blijft het bekende comfort binnenshuis behouden: het daglicht en het uitzicht naar buiten kunnen met de platte lamel Windra zoals gewend individueel worden bestuurd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details