Platform over gevels, glas & daken
Effectieve zonwering met screendoeken
Met het screendoek heroal VS Z met ondoorzichtig textiel kunnen ruimtes volledig worden verduisterd.

Effectieve zonwering met screendoeken

Voor esthetische bescherming tegen zon, hitte en verblinding

In de moderne architectuur zijn grote glazen oppervlakken, die overvloedig daglicht binnenlaten en voor transparantie zorgen, een belangrijke trend. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar doeltreffende zonwering, die het binnen ook op warme dagen aangenaam koel houdt, nog steeds veel licht doorlaat en een mooi geheel vormt met de gebouwschil. Met de externe, textiele zonweringssystemen van heroal kan op verschillende manieren worden voldaan aan de eisen die in de woning- en projectbouw worden gesteld.

Het zipscreensysteem heroal VS Z is een buitenzonwering met een bijzonder robuuste zipgeleiding. Dankzij de ritssluitingtechniek is het balbestendig en bestand tegen rukwinden van maar liefst 145 km/h – ook bij royale zonweringsoppervlakken tot 6 meter breed en 18 m² groot. Het scherm wordt geleid in duurzame aluminium geleidingsrails, die met een aanzichtbreedte van slechts 25 mm een nieuwe maatstaf op de markt vormen. Ze zijn onzichtbaar vastgeschroefd en kunnen optioneel volledig worden bepleisterd om een subtiele look te creëren.

Als volledig bepleisterbare variant kan het zipscreensysteem heroal VS Z perfect in de gebouwschil worden geïntegreerd.

Het zonweringssysteem heroal VS is een variant van de heroal VS Z, waarbij het scherm uitsluitend via de onderlijst wordt geleid. Dit maakt de heroal VS ideaal voor toepassingen waar windweerstand geen grote rol speelt.

Een tweede variant is het zonweringssysteem heroal VS C, dat met een minimalistische roestvrijstalen kabelgeleiding is uitgerust. Deze verfijnde oplossing is bijzonder geschikt voor gebouwen waar een smalle aanzichtbreedte vereist wordt.

Heroal VS Z, heroal VS en heroal VS C kunnen naadloos worden geïntegreerd in ramen, deuren en vliesgevelsystemen van heroal en andere fabrikanten. Daarnaast kunnen elementen van verschillende hoogtes worden gekoppeld in een doorlopende kapkast. Dankzij de discrete kapkasten met beperkte afmetingen zijn de zonweringssystemen van heroal ook geschikt voor inbouw achteraf, bijvoorbeeld bij een renovatieproject.

Textiel zonweringssysteem op zonne-energie

Het zonweringssysteem heroal VS Z met zonneaandrijving combineert de voordelen van een innovatief zipscreen met een geïntegreerde motor op zonne-energie. Omdat een aansluiting op het stroomnet niet nodig is, is deze zonwering bijzonder energie-efficiënt en kan ze perfect achteraf worden geïnstalleerd. De besturing gebeurt draadloos via een afstandsbediening of een knop op de wand. Dankzij het innovatieve ritssysteem is de heroal VS Z met zonneaandrijving even windbestendig als de heroal VS Z. Standaard kan worden gekozen uit meer dan 250 hoogwaardige textielsoorten.

Individueel ontworpen zonwering

Zonweringssystemen van heroal bieden maximale ontwerpvrijheid. Bij de oplossingen met zipgeleiding zijn de aluminium geleidingsrails met de uiterst weerbestendige heroal hwr-poedercoating afgewerkt. Daarbij zijn bijna alle RAL-kleuren en Les Couleurs® Le Corbusier verkrijgbaar. Voor een opvallendere look (hout, beton, roest) kan worden gekozen voor het coatingproces heroal SD.

Ook de verschillende soorten textiel bieden talloze ontwerpmogelijkheden. Met de meer dan 250 standaard verkrijgbare varianten kunnen zowel esthetische als functionele zonweringsoplossingen worden gecreëerd. Semi-transparant screendoek biedt bescherming tegen de zon, terwijl natuurlijk daglicht nog wordt doorgelaten. Als volledige verduistering gewenst is, houden ondoorzichtige weefsels tot 100% van de uv-straling tegen.

Omdat de doeken, afhankelijk van de gekozen textielsoort, van gecoate glasvezels of trekvaste polyester zijn gemaakt, zijn ze water- en vuilafstotend, luchtdoorlaatbaar, UV- en schimmelbestendig. Zo vormen ze een duurzame oplossing met een lange levensduur en betrouwbare functionaliteit. Op aanvraag zijn ook pvc-vrije weefsels verkrijgbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details