Platform over gevels, glas & daken
Uniek glasgevelconcept met geïntegreerde zonwering voor Hannibal-kantoor
Veel daglicht was dus een absolute voorwaarde in het nieuwe kantoorgebouw van Hannibal in Roeselare.

Uniek glasgevelconcept met geïntegreerde zonwering voor Hannibal-kantoor

Al bij het ontwerp van het nieuwe kantoor voor het Roeselaarse Hannibal (België) was duidelijk dat er licht moest zijn. Een glasgevel is dan een logische keuze, maar met de zon daarop wordt het gebouw al snel een broeikas. Een ideaal pilotproject voor Renson en Reynaers Aluminium om hun integratie van gevel en minimalistische doekzonwering toe te passen.

“De ‘creative warriors’ van ons reclamebureau verkiezen natuurlijk licht om hun fotografie bij te werken, kleurkeuzes te bepalen en advertenties te beoordelen. Veel daglicht was dus een absolute voorwaarde in ons nieuwe kantoorgebouw. Tegelijk is onze stadstuin een grote troef. Een rustige omgeving creëert ook rust in het hoofd”, schetst Kristof Carrein, een van de Hannibal-zaakvoerders, hun vraag. Sander Verhanneman van Rohm Architecten ging aan de slag. Het resultaat is een gebouw in nauw contact met de buitenomgeving. “Vanaf de tweede verdieping zie je de skyline van de stad en met een glasgevel vóór en achteraan kijk je zelfs dwars door het gebouw.”

In de achtergevel werd voor het eerst een Reynaers Aluminium ConceptWall 50 gecombineerd met de Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50.

Reflectie en oververhitting voorkomen

Veel glas geeft op zonnige dagen natuurlijk wel een risico op oververhitting. De zuidgevel aan de achterkant had daarom absoluut behoefte aan zonwering. “Voor een glasgevel als deze – en bij uitbreiding ook voor alle ramen – is buitendoekzonwering de meest efficiënte manier om te voorkomen dat het op warme dagen binnen snel ondraaglijk warm wordt”, verduidelijkt Sander Verhanneman de keuze voor screens. “Zelfs met de screens naar beneden blijft het zicht naar buiten trouwens maximaal behouden.”

Architecturale glasgevel mét screens

Lein Aluminium uit Zonnebeke voerde het uitdagende project uit. Zaakvoerder Jan Lein: “Visueel zijn de voor- en de achtergevel hetzelfde, maar achteraan zitten de screens mooi mee geïntegreerd. Daarom heeft ook de voorgevel geen standaard aluminium glasgevelprofielen. Dergelijke architecturale glasgevels zijn nooit voor de hand liggend en vergen opvolging van ontwerp tot eindfase.”

In de achtergevel werd voor het eerst een Reynaers Aluminium ConceptWall 50 gecombineerd met de Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50. Waar je je vroeger voor vliesgevels moest behelpen met doekzonwering die niet helemaal compatibel was en waarvan de koppelgeleiders simpelweg tegen de vliesgevelprofielen geschroefd werden, krijg je nu een veel strakker resultaat.

Doorsnede van de Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50.

Reynaers Aluminium x Renson

Mieke Tielemans van Renson: “Reynaers Aluminium en Renson vonden elkaar in de ambitie om nog mooiere projecten te realiseren. Onze gezamenlijke R&D-afdelingen zochten naar de perfecte match voor een ideale glasgevel mét doekzonwering. We minimaliseerden de realisatiestappen en doorliepen samen de testen en accreditatie. Dat leverde een beperking op van het totaal aantal profielen tot slechts drie stuks in plaats van vijf: het afdekprofiel en de basis klemlijst van Reynaers Aluminium en de koppelzijgeleider van Renson. Zo gebeurt de verwerking vlot en de uitvoering ziet er piekfijn uit.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details