Platform over gevels, glas & daken
Sterke beurspresentatie met innovatieve softwareoplossingen
Sebastian Bode (links) en Henning Wagner van Orgadata gaven onderhoudende en informatieve demo’s.

Sterke beurspresentatie met innovatieve softwareoplossingen

Programma’s en partnerschappen voor succesvolle ramen, deuren en gevels

Van 19 tot 22 maart kwam de industrie bijeen in Neurenberg: vakbeurs Fensterbau Frontale 2024 bood een uitgebreid inzicht in de voortschrijdende digitalisering van de raam-, deur- en gevelbouwindustrie. Een van de hoogtepunten van deze beurs was ongetwijfeld Orgadata’s verschijning in hal 7A op stand 526, waar het bedrijf zijn baanbrekende en op maat gemaakte oplossingen presenteerde.

Rosalie en Raphaela attendeerden het beurspubliek op de nieuwe softwareoplossing ‘Simplytag’.

Er was veel publiek en reuring op de stand van Orgadata op Fensterbau Frontale in Neurenberg. Er waren ook opvallend veel bezoekers uit Nederland en België, zoals Orgadata’s Nederlandse vertegenwoordiging Paul Thyssen tevreden vaststelde: “Ik heb veel interessante technische gesprekken kunnen voeren met raamfabrikanten uit Nederland en België. Het was informatief en erg leuk.”

De focus van Orgadata tijdens de vakbeurs lag op de Logikal-software, die al jaren de digitalisering van de raam-, deur- en gevelbouw stimuleert.

Logikal-software

De focus van Orgadata tijdens de vakbeurs lag op de Logikal-software, die al jaren de digitalisering van raam-, deur- en gevelbouw stimuleert. Als marktleider biedt Logikal vakmensen de mogelijkheid om alle stappen van het eerste idee tot het afgewerkte element digitaal te ontwerpen en te optimaliseren. Een opvallend kenmerk van Logikal is de onafhankelijkheid van fabrikanten en de meest uitgebreide database van profielen, beslag en accessoires op de markt. Met deze software kunnen vakmensen over de hele wereld de beste producten maken.

Een bijzonder hoogtepunt op de beurs was de lancering van de nieuwe versie Logikal 12, die vanaf nul is ontwikkeld en een groot aantal nieuwe functies biedt, waaronder een herzien projectcentrum, een geïntegreerde 3D-weergave en een verbeterd bedieningsconcept.

“De professionele uitwisseling met klanten en partners was voor mij het belangrijkste op de beurs”, zegt Paul Thyssen (links) van Orgadata.

SimplyTag

Een ander aandachtspunt was Orgadata’s nieuwe product, de SimplyTag, die het mogelijk maakt om alle relevante productiegegevens direct aan een venster te bevestigen en toegankelijk te maken via een QR-code. Naast CE-labeling maakt dit ook de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger.

De beurspresentatie van Orgadata werd afgerond met demo’s over Logikal MES, een productiecontrolesysteem dat de processen in de productiehallen van de raam-, deur- en gevelbouw aanstuurt en digitaliseert.

Partners

Op de stand werd eens te meer Orgadata’s sterke partnerschap met andere softwarebedrijven duidelijk, die hun digitale oplossingen naadloos kunnen integreren met Logikal via interfaces. Bedrijven zoals CAD-Plan, T.A.Projekt, Soft-Ing.Team en Unilink presenteerden zichzelf als sterke partners op de gezamenlijke stand. Bezoekers hadden de mogelijkheid om te zien hoe programma’s op het gebied van CAD, CAM, PPS, BIM, MES en ERP werken.

Een van de leden van dit partnerschap is het Belgische bedrijf Unilink, dat sinds ongeveer een jaar deel uitmaakt van de Orgadata-familie. Unilink presenteerde zijn 3D-programmeerplatform, dat gebruikt kan worden om CNC-machines van alle fabrikanten direct aan te sturen. Vooral de producten ‘Onboard HMI Software’ en ‘Blackbox Module’, die de machinebediener op een overzichtelijke manier van alle benodigde informatie voorzien en veiligheidscontroles op het hoogste niveau uitvoeren, werden in de schijnwerpers gezet.

Over het geheel genomen was de aanwezigheid van Orgadata en haar partners op Fensterbau Frontale 2024 een indrukwekkend bewijs van de voortdurende digitalisering en innovatie in de raam-, deur- en gevelbouwindustrie. Bezoekers konden uit eerste hand ervaren hoe deze technologieën de toekomst van de bouw vormgeven en efficiëntere producten van hogere kwaliteit creëren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details