Platform over gevels, glas & daken
Gevelrenovatie in Emmeloord: een slimme toekomst
De woningen werden niet alleen heel goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, maar ook voorzien van kwaliteitsvolle zonwering.

Gevelrenovatie in Emmeloord: een slimme toekomst

Aan de Urkerweg in Emmeloord staan vier flats, Nijenbeek, Hulkesteijn, Verlehorst en Old Putten. Deze flats waren toe aan onderhoud en een toekomstbestendige update. Een omvangrijke klus waarbij de woningen aan de buitenzijde volledig zijn vernieuwd en toekomstbestendig werden gemaakt. De oude gevels zijn vervangen door nieuwe, goed geïsoleerde gevels. Deze geavanceerde isolatie vormt het fundament van duurzaam wonen, waarbij thermisch comfort het hele jaar door gegarandeerd wordt. Koude winters en verstikkende zomers binnenshuis behoren zo tot het verleden.

DucoGrille Solid M 30Z lamellenroosters.

Aandacht voor esthetische opwaardering en energie-efficiëntie

De vier gebouwen staan aan een toegangsweg van Emmeloord op een beeldbepalende locatie. Woningcorporatie Mercatus wilde de flats een tweede leven geven met veel aandacht voor duurzaamheid, woonkwaliteit en een esthetische opwaardering. De nieuwe buitenschil van de gebouwen voldoet aan het karakter van toen, het DNA van de Noordoostpolder. De woningen werden niet alleen heel goed geïsoleerd en luchtdicht gemaakt, maar ook voorzien van kwaliteitsvolle zonwering. Dit zorgt niet alleen voor een verbetering van het wooncomfort, maar draagt ook bij aan de energie-efficiëntie van de woningen.

Architecturale schuifpanelen aan de gevel voorkomen oververhitting tijdens de warme zomermaanden.

Dynamische schuifpanelen en slimme zonweringstechnieken

“Als ketenpartner van Mercatus nemen wij vooral de technische kant van het project voor onze rekening”, zegt manager bedrijfsbureau Pepijn Harleman van Talen Vastgoedonderhoud. “In samenspraak met de bewoners dachten we met de architect mee in het ontwerp, rekening houdend met de prominente locatie van de flats. We kwamen tot een krachtig gevelbeeld, bestaande uit strakke gevels in een grijstint in combinatie met witte, in het oog springende kaders.” Het opnemen van zonweringstechnieken in renovatieplannen verbetert niet alleen het visuele aspect, maar bevordert ook de energie-efficiëntie en bestrijdt oververhitting. Architecturale schuifpanelen aan de gevel voorkomen oververhitting tijdens de warme zomermaanden, terwijl de DucoSlide zonwering naadloos opgaat in het moderne geheel en dankzij houten lamellen het gevelbeeld een unieke toets geeft.

De DucoSlide zonwering gaat naadloos op in het moderne geheel.

Daling van de energielasten en optimalisatie van leefomgeving

“We moeten de flats en de ramen vandaag goed isoleren”, vertelt projectleider Durk Grouwstra van Mercatus. “Maar door deze betere isolatie en de luchtdichtheid moet je ook letten op oververhitting door zoninstraling. De prioritaire functie van ramen is kwalitatief daglicht binnenlaten. Bovendien zorgen zij voor het contact tussen onze bewoners en hun buitenomgeving. Een goede aanpak van zoninstraling is dus noodzakelijk. En hier komt zonwering op het voorplan.” DucoSlide schuifpanelen en DucoGrille Solid M 30Z lamellenroosters bieden niet alleen bescherming tegen oververhitting, maar dragen ook bij aan een esthetisch verantwoorde renovatie, waarbij de bewoners genieten van een duurzame en aangename leefomgeving.

Door slimme renovatietechnieken te integreren, maken we niet alleen huizen toekomstbestendig, maar creëren we ook ruimtes die duurzaamheid en het welzijn van de bewoners prioriteren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details