Platform over gevels, glas & daken
Aluminium kozijnsysteem voor sandwichpanelengevels en scheidingswanden
Primoclad heeft alle 143 Castellum-kozijnen geleverd en geplaatst voor de sandwichpanelengevel van het Holiday Inn Express & Suites in Deventer.

Aluminium kozijnsysteem voor sandwichpanelengevels en scheidingswanden

Eenvoudige (achteraf)montage zonder hulpstaal of stelkozijn

Primoclad maakt al verschillende jaren goede sier met zijn Castellum-kozijnsysteem. Het aluminium kozijnsysteem is speciaal ontwikkeld voor een eenvoudige montage in sandwichpanelengevels en scheidingswanden, zonder hulpstaal of stelkozijn. Steeds meer architecten schrijven dit efficiënte kozijnsysteem voor. Zo ook Van der Linde architecten voor het nieuwe Holiday Inn Express & Suites in Deventer.

De vliesgevels en verdiepingshoge ramen en deuren in het kantoorgebouw van GKS ICT Solutions in Elst zijn optisch aangepast aan de uitstraling en afmetingen van het Castellum-kozijnsysteem in de productiehal.

De vestiging in Deventer is het eerste gebouw volgens het nieuwe concept van de hotelketen in Europa. Het Holiday Inn Express & Suites combineert 83 hotelkamers met zestien suites voorzien van een keuken, zitgedeelte en afzonderlijk slaapgedeelte. Een concept dat in Amerika en Azië al uiterst succesvol is en waarmee nu dus ook in Deventer wordt geëxperimenteerd. Aan de uitstraling van het gebouw zal het in ieder geval niet liggen. Het is letterlijk een concept met een gouden randje. De gevel is namelijk opgebouwd uit een thermische schil van sandwichpanelen in combinatie met een schijngevel in goudkleurige geperforeerde staalplaat.

Primoclad levert ook oplossingen voor brandwerende raam-en deurkozijnen, vliesgevels en glazen binnenwandsystemen.

Eenvoudige montage

Primoclad heeft alle 143 Castellum-kozijnen geleverd en geplaatst voor de sandwichpanelengevel van het Holiday Inn Express & Suites. “Het resulteert in een mooi strak gevelbeeld zonder onnodige lekdorpels”, zegt Michel Warnaar van Primoclad Europe, leverancier van aluminium kozijnsystemen. “Het unieke van de Castellum-kozijnen is bovendien dat ze vrij eenvoudig in de gevel zijn te plaatsen, ook nog eens op iedere willekeurige positie. Er is geen achterliggende constructie nodig, geen hulpstaal, geen stelkozijn en zelfs geen zetwerk afwerking aan de binnen- of buitenzijde. Het kozijn lost dat allemaal zelf op. Voor een sandwichpanelengevel adviseren we om eerst een pand dicht te zetten en later de sparingen voor de ramen en deuren erin te zagen. Die werkwijze is ook gehanteerd bij het Holiday Inn Express & Suites in Deventer. Het resultaat spreekt tot de verbeelding. Opnieuw een mooie referentie voor het Castellum-systeem.”

Uniform gevelbeeld

Primoclad produceert het flexibele aluminium Castellum-systeem voor alle voorkomende diktes sandwichpanelen die in de markt worden toegepast, waarbij het niet uitmaakt of de sandwichpanelen horizontaal of verticaal gemonteerd zijn. “Omdat wij ook traditionele kozijnen leveren in nagenoeg hetzelfde aluminium profiel is het mogelijk om in een project beide kozijnsystemen toe te passen zonder dat dit het gevelbeeld verstoort”, zegt Michel. “Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe hoofdkantoor met productiehal van GKS ICT Solutions in Elst. De vliesgevels en verdiepingshoge ramen en deuren in het kantoorgebouw zijn optisch aangepast aan de uitstraling en afmetingen van het Castellum-kozijnsysteem in de productiehal. Tevens hebben we invulling gegeven aan de brandeis, want we leveren ook oplossingen voor brandwerende raam- en deurkozijnen, vliesgevels en glazen binnenwandsystemen in 30, 60 en 120 minuten. En het mooie is, je ziet nagenoeg geen verschil aan de buitenkant, ondanks dat het technisch een heel ander kozijn is.”

Primoclad opereert niet alleen in de Benelux. De unieke kozijnsystemen genieten bekendheid tot ver over de landsgrenzen. “We exporteren over de hele wereld. Zo hebben we recent nog kozijnen geleverd en geplaatst voor een tuincenter in IJsland en voor ’s lands bekendste bierbrouwer op Haïti. Maar ook in Amerika, Canada en Duitsland worden onze systemen regelmatig toegepast. En daar zijn we best trots op”, besluit Michel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details