Platform over gevels, glas & daken
Glas met 50% minder CO2 is een nieuwe mijlpaal in de glasbranche!

Glas met 50% minder CO2 is een nieuwe mijlpaal in de glasbranche!

Pilkington Nederland, dat deel uitmaakt van de NSG Group, introduceert een nieuw glasassortiment met 50% minder opgenomen CO2 in vergelijking met standaard floatglas*, hierdoor heeft het product de laagste CO2 uitstoot in zijn soort op de markt.

Pilkington MiraiTM kan worden aangeboden als een low-carbon alternatief voor gewoon floatglas, zonder verschil in prestaties, kwaliteit of esthetiek. Het is ontwikkeld met behulp van alternatieve brandstof, een hoog gehalte gerecycled glas en groene stroombronnen.

De naam Mirai, wat ’toekomst’ betekent in het Japans, markeert het begin van de volgende generatie low-carbon glasproducten.

Kristian Chalmers, Global Strategic Commercial Manager bij de NSG Group, zei: ‘De lancering van Pilkington MiraiTM is het begin van een spannende reis. Het nieuwe assortiment zal een belangrijke rol spelen in de oplossingen die architecten nodig hebben om het gebruik van grondstoffen in hun projecten te verminderen.’

‘We streven ernaar ons aanbod in de nabije toekomst uit te breiden door verdere samenwerking en technologische vooruitgang op onze weg naar CO2 neutraliteit.’

Pilkington MiraiTM is verkrijgbaar in verschillende diktes, voor ongecoate en gecoate specificaties en kan worden gelamineerd.

Het duurzame glas kan worden gecombineerd met andere hoogwaardige coatings met lage emissiviteit, zonregulering en akoestische coatings in de Pilkington productfamilie**. Hierdoor kunnen vastgoedeigenaren en designprofessionals de hoeveelheid opgenomen CO2 proactief verminderen en tegelijkertijd voldoen aan andere eisen op het gebied van bouwprestaties en naleving van voorschriften.

De glasproducent heeft ook Environmental Product Declarations (EPD’s) voor geselecteerde productseries, om ontwerpers meer transparantie te bieden over de levenscyclus van bouwmaterialen.

Leopoldo Castiella, Head of Architectural Glass Global bij de NSG Group, zei: ‘De geleidelijke decarbonisatie van glas zal van cruciaal belang zijn voor ontwikkelaars en vastgoedeigenaren om de doelstellingen voor 2030 en 2050 op het gebied van CO2 reductie te halen.’

‘Pilkington MiraiTM is een teken van de voortdurende vooruitgang die de glasindustrie boekt op het gebied van decarbonisatie ten gunste van de bebouwde omgeving in het algemeen. Zonder afbreuk te doen aan de prestaties of esthetische kenmerken, is de halvering van het opgenomen CO2 in glas een belangrijke technische prestatie die het resultaat is van goede samenwerking.’

‘Het nieuwe assortiment biedt een eenvoudig, duurzamer alternatief waarmee architecten de CO2 impact van hun projecten direct kunnen verbeteren. Het aandragen van oplossingen als deze staat centraal in de missie van de NSG Group om onze omgeving te veranderen en onze wereld te verbeteren.’

Duurzaamheid in glasproductie

Het bedrijf heeft de ambitie om samen klimaatverandering tegen te gaan, te streven naar sociale gelijkheid en het milieu te beschermen.

Vorig jaar bevestigde het Science Based Targets Initiative (SBTi) opnieuw de verhoogde ambitie van de NSG Group om zijn uitstoot tegen 2030 met 30% te verminderen ten opzichte van het niveau van 2018.

Het bedrijf streeft er verder naar om tegen 2050 CO2 neutraal te zijn en blijft proactief werken aan een positieve impact op het milieu via activiteiten zoals de eerste proof of concept-proeven ter wereld met alternatieve brandstoffen in de glasproductie. Dit specifieke programma leidde tot de ontwikkeling van Pilkington MiraiTM.

Verdere initiatieven gaan onder andere over het waarborgen van een duurzame toeleveringsketen via de introductie van een nieuwe supply chain charter, waarin acht belangrijke aspecten van milieubescherming worden beschreven waaraan leveranciers aantoonbaar moeten voldoen. Het bedrijf is ook lid geworden van de SPP (Sustainable Procurement Pledge) League of Champions, die tot doel heeft de inspanningen van inkoopleiders te bundelen om de 2030 Sustainable Development Goals (SDG’s) te behalen.

Ga voor meer informatie naar: https://www.pilkington.com/nl-nl/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details