Platform over gevels, glas & daken
Flexibele, moduleerbare en circulaire gevelsystemen

Flexibele, moduleerbare en circulaire gevelsystemen

Als ervaren systeemleverancier levert Wicona realistische en uitvoerbare concepten die zowel de mens als het milieu ten goede komen. Daarbij integreert het bedrijf, met hoofdkantoor in Ulm (D), ultiem gebruikerscomfort met de strengste milieunormen, wat leidt tot de ontwikkeling van energie-efficiënte oplossingen voor duurzame gebouwomhulsels. En daar gaat het bedrijf, met 70 jaar ervaring op de teller, heel ver in. Ook 100% circulaire gevels behoren ondertussen tot de mogelijkheden…

Raimond Stassen, Project Sales Manager Nederland: “Wicona is onderdeel van de wereldwijde groep Norsk Hydro, die een grote speler is als het gaat over het maken en verwerken van aluminium. Wij zijn dan het gevelmerk, specifiek gericht op de projectenmarkt, denk hierbij aan architecten, aannemers en vooral, onze klanten. We nemen alles in eigen hand, van het absolute begin tot de afwerking en oplevering.”

WICTEC 60 NG voldoet aan de groeiende vraag naar vloer-tot-plafondramen, uitgerust met drie- of viervoudige beglazing. (Beeld: Guillaume GUERIN – 2018)

Project-specifieke oplossingen

“Je mag die projectmarkt waar wij ons in begeven gerust als groot en complex zien. Waar we samen met de opdrachtgever altijd op zoek gaan naar de perfecte oplossing. Negen op de tien keer project-specifiek, overigens”, gaat Raimond verder. “De wens van de architect moet vertaald worden naar techniek, want de snelheid van bouwen en monteren van de gevelbouwer is zeer belangrijk, en cruciaal voor zowat elk project.”

WICTEC is de basisgevel, die uitgebreid kan worden met allerlei mogelijkheden.

De kracht van flexibiliteit

“We zijn momenteel enkele systemen en producten aan het uitrollen. We zetten daarbij sterk in op onze WICTEC-gevels. WICTEC 60 NG vertegenwoordigt een state-of-the-art gevelsysteem, specifiek ontwikkeld voor het realiseren van grotere spanwijdtes en het ondersteunen van zwaardere beglazingen. Tot extreem zwaar, zelfs. Dit systeem voldoet aan de groeiende vraag naar vloer-tot-plafondramen, uitgerust met drie- of viervoudige beglazing. De nieuwste generatie van deze gevels blinkt uit in flexibiliteit, kostenefficiëntie en biedt een veiligere en vlottere installatie.”

“Dit is onze basisgevel, die we nu zullen uitbreiden in mogelijkheden. We zijn momenteel aan een project bezig, waar de eisen voor de beglazing op bom- en kogelwerend gebied zeer hoog zijn. Met de 60 NG – en de 50 NG komt er ook aan – kunnen we heel breed gaan in de oplossingen die we aanbieden. En steeds met een minimale (extra) materiaalvoorraad bij de klant, omdat de basis al zo stevig is.”

Raimond Stassen, Project Sales Manager Nederland: “We nemen alles in eigen hand, van het absolute begin tot de afwerking en oplevering.”

Pionieren met circulaire gevels

“Niet enkel de kwaliteitseisen, maar ook circulariteit wordt snel belangrijker. We kregen op een bepaald moment van twee klanten de vraag om een 100% circulaire gevel te ontwerpen. Dat werd dan Ciskin, waarvan de eerste projecten ondertussen uitgevoerd worden. Want het creëren, verbeteren en voltooien van nieuwe constructies of het vernieuwen en aanpassen van reeds bestaande structuren vereist tegenwoordig vaak een duurzame en/of circulaire insteek. Wij zetten dat stapje meer. En verder.”

“We hebben de krachten gebundeld met Alkondor Hengelo en De Groot & Visser om op die manier een robuuste circulaire fundering te creëren die ons in staat stelt om duurzame gevelservices te leveren. Door deze samenwerking zijn we in staat om de controle te behouden over de circulaire processen. Deze strategische alliantie zorgt ervoor dat we de prestaties voor onze klanten kunnen garanderen, van de implementatiefase tot en met de gebruiksfase, en vervolgens in de fase van hergebruik of recycling. We werken hiervoor met Hydro CIRCAL®. Dit is premium aluminium, vervaardigd met tenminste 75% gerecycled post-consumer materiaal. Dit aluminium heeft een uitzonderlijk lage CO2-voetafdruk van slechts 1,9 kg CO2 per kilo aluminium. Deze gevels zijn tot slot perfect moduleerbaar en we zijn de eerste stappen aan het zetten om in de nabije toekomst zelfs die gevels ‘lease-baar’ – product as a service – te maken. Maar daarover later meer”, besluit Raimond Stassen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details