Platform over gevels, glas & daken
Specialist in aluminium cassettegevels vertrouwt op dedicated software
De inkomhal werd voorzien van een volledig nieuwe plafondstructuur.

Specialist in aluminium cassettegevels vertrouwt op dedicated software

In relatief korte tijd heeft het Belgische Covrr een behoorlijke naam opgebouwd in de wereld van de gevelbouw. Zo heeft de specialist in aluminium cassettegevels bijvoorbeeld meegeholpen aan de upgrade van het bekende hotel La Réserve in Knokke van vier sterren naar vijf sterren superior. Het ontwerp werd volledig in HiCAD uitgetekend en dat bleek volgens projectleider Anthony Bossuyt van enorme meerwaarde voor de doorlooptijd. 

Covrr is een nog jonge gevelspecialist en bestaat inmiddels een kleine twee jaar. “We zijn ontstaan vanuit de Publima Group”, begint Anthony. “Publima is gespecialiseerd in lichtreclame en realiseerde ook regelmatig unieke gevels. Deze activiteiten werden echter zo groot waardoor we besloten om deze expertise onder te brengen in een aparte onderneming met een volledige focus op de gevel. Met Covrr richten we ons vooral op geventileerde cassettegevel in aluminium composiet, waarmee we vanuit de lichtreclame ook zeer veel ervaring hadden.”

HiCAD is van enorme meerwaarde geweest bij La Réserve, ook naar de productie en uitvoering toe.

Alucobond module

Een andere onderneming in een nieuwe business betekende dus ook dat we nieuwe software nodig hadden, zegt Anthony. “De software die we gebruiken voor de lichtreclame is niet heel geschikt voor het uittekenen van gevels. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander pakket voor Covrr. De software die direct opviel, was HiCAD. Met name omdat zij in samenwerking met Alucobond, de referentie in de sector voor aluminium composiet, een module aanbieden specifiek voor aluminium composiet cassettes. Dat gaf voor mij echt de doorslag. Deze module is van enorme meerwaarde in functionaliteit, in snelheid én in precisie. Elk detail zit in de software verwerkt, wat het zeer eenvoudig maakt om de gevel uit te tekenen. De software is misschien iets duurder, maar de snelheid die we daarmee winnen, is enorm.”

HiCAD is van enorme meerwaarde geweest bij La Réserve, ook naar de productie en uitvoering toe.

3D-scans

Anthony prijst ook de andere modules binnen HiCAD. “Zo maken we onder andere gebruik van de staalbouwmodule voor het ontwerpen van gecompliceerde ophangstructuren en van de module Point Cloud die het mogelijk maakt om 3D-scans in te laden in de software. We kunnen een gevel 3D inscannen, binnentrekken in HiCAD en vervolgens daarop verder werken. Dat bespaart ons ontzettend veel tijd, want het handmatig opmeten is voor heel veel gevels een gigantische klus. Wij hebben in HiCAD de volledig nieuwe plafondstructuur bij de inkomhal uitgetekend en in 3D gemodelleerd. Het model werd zelfs door de aannemer gebruikt voor communicatie met de andere onderaannemers, zoals het inpassen van de installaties.”

Covrr heeft meegeholpen aan de upgrade van het bekende hotel La Réserve in Knokke van vier sterren naar vijf sterren superior.

Enorme meerwaarde

HiCAD is van enorme meerwaarde geweest bij La Réserve, ook naar de productie en uitvoering toe. “We hebben zo’n 2 ton aan aluminium structuur met slechts 2% verlies kunnen verzagen. Dat is echt minimaal. Ook de tijdswinst die het werken in HiCAD oplevert, is ongeëvenaard”, merkt Anthony. “Met één muisklik komt de volledige lijst van materialen naar boven. Diezelfde file kan één op één ingeladen worden in de CNC-machine. We hoeven dus geen extra tekeningen te maken voor de productie. Ideaal.” Volgens Anthony is HiCAD relatief eenvoudig aan te leren. “Je moet het in het begin even doorhebben, maar als je eenmaal de basis erachter begrijpt, is het zeer gemakkelijk. Ikzelf heb de training gevolgd bij ISD Benelux en heb nadien zelf in twee weken mijn collega opgeleid.”

Ook over de samenwerking met ISD Benelux, de leverancier van HiCAD, is Anthony zeer te spreken. “De service is uitstekend, ze zijn altijd bereikbaar en klaar om te helpen. Verder staan ze ook open voor feedback en hebben korte lijnen met het hoofdkantoor en de developers daar. We zijn wat dat betreft zeer content met de keuze voor HiCAD. In alle opzichten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details