Platform over gevels, glas & daken
Dekton: verrassend veelzijdige toepassing voor exterieur

Dekton: verrassend veelzijdige toepassing voor exterieur

Hoogwaardige gevelbekleding

Cosentino kent de meest veelzijdige toepassingen voor het interieur. Van keukenbladen, badkamers, en vloeren tot het bekleden van meubels. Maar de veelzijdigheid van het materiaal en de unieke prestaties maken Dekton ook een uiterst geschikte en esthetische oplossing voor duurzame gevelbouw.

Aan de Laan van Londen in Dordrecht staat het Amstelwijck gebouw; een duurzaam en innovatief kantorenpand dat aanvankelijk voorzien was van prefab-betonnen gevelelementen. Om de esthetiek van het gebouw naar een hoger plan te tillen, ontstond de wens voor een combinatie van materiaal met de door gemeente Dordrecht gestelde voorwaarde dat het steen moest betreffen. Voor dit project koos Bias Architecten voor Dekton, naast dat het aansloot bij de materiaaleis, past de kleur Bromo perfect bij de wens voor een zo donker mogelijke gevel.

Doordat de gevelpanelen ultracompact, niet-poreus en extreem hard zijn gaan ze decennia lang mee. Doordat het materiaal bestand is tegen alle invloeden zoals onder andere UV-straling en vorst, is Dekton perfect voor geveltoepassing. Tevens behoeft het materiaal weinig onderhoud en is het, indien het beklad wordt met graffiti, eenvoudig te reinigen. (hufterproof)

Het grootste voordeel van de toepassing  voor gevelbouwer Han van der Loo, Van der Loo Gevelbouw is de relatief lichte constructieopbouw van de van aluminium carrier sandwichpanelen en de bekleding met Dekton Bromo. De combinatie van dit alles maakt het niet alleen technisch optimaal maar ook een decoratief plaatje.

Tevens is Dekton een duurzame materiaalkeuze en baanbrekend in de wereld van ultracompact steen. Het materiaal is volledig CO2 neutraal gedurende de gehele levensduur. De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd waardoor Dekton het enige 100% CO2-neutrale materiaal op de markt is.

Projectgegevens:
  • Project: Kantoorgebouw Amstelwijck
  • Locatie: Dordrecht
  • Architect/designer: Bias Architecten Rotterdam
  • Opgeleverd: 2023
  • Toepassing:    Facade
  • Materiaal: Dekton
  • Oppervlakte: 188m2
  • Kleur: Dekton Bromo
  • Dikte:  8 mm
  • Formaat: 3000x800x600 mm

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details