Platform over gevels, glas & daken
PVC-bewerkingsmachines voor kleine ateliers en grotere bedrijven
SVL4H/4A is een las- en poetscombinatie voor PVC-profielen, die bestaat uit de horizontale lasmachine SM 4H en de 4-assige hoekenpoetsmachine (4A).

PVC-bewerkingsmachines voor kleine ateliers en grotere bedrijven

Competenties uit verschillende landen samenvoegen 

Binnen de Voilàp-groep, waartoe ook elumatec behoort, werd onlangs beslist om onder de merknaam (someco) machines voor de bewerking van PVC-profielen te produceren. Het gamma omvat diverse systemen voor kleine ateliers én grotere geautomatiseerde raam- en deurfabrieken: las- en poetsmachines, zaag- en bewerkingsmachines en systemen voor assemblage en logistiek. Op Polyclose werden de systemen voor PVC en aluminium naast elkaar gepresenteerd en gedemonstreerd. De dubbelverstekzaagmachine, de lasmachines en de contourfreesmachine va (someco) vielen duidelijk in de smaak.

De SM 4H is een volledig digitale horizontale CNC-machine voor het lassen van PVC-profielen, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 3.500 x 2.700 mm en 2.500 x 2.700 mm.

Knowhow samenbrengen

De naam (someco) stond in de jaren zeventig van de vorige eeuw al bekend om de innovatieve en kwalitatieve oplossingen op het vlak van PVC-lassen. Dit nieuwe project gaat echter veel verder, want nu werken teams met veel ervaring in specifieke vakgebieden samen. Zo beschikt de groep vanuit Duitsland over een ruime knowhow in bewerkingscentra, die hier gecombineerd wordt met de kennis van naadloos lassen en traditioneel lassen en poetsen, die uit Italië komt. De lasmachines zijn bijvoorbeeld uitgerust met de innovatieve, maar gecompliceerde ‘seamless technology’, waardoor alle soorten profielen gelast kunnen worden, zonder dat ze nog op een poetsmachine nabehandeld moeten worden. 

Divers aanbod

“In het verleden werd voor grote installaties steevast met een grote Duitse producent samengewerkt, maar vandaag worden alle systemen gewoon in-house geproduceerd, of het nu gaat om een eenvoudige machine voor de kleinere verwerker of een uiterst complexe oplossing voor grotere geautomatiseerde raam- en deurfabrikanten”, zegt Bas Ladestein, managing director bij elumatec Benelux BV. “Vandaag biedt (someco) gewoonweg een volledig assortiment voor de bewerking van PVC-profielen: zaag- en bewerkingsmachines, las- en poetsmachines, maar het gamma omvat ook systemen voor assemblage en logistiek.”

De SBZ 608, SBZ 609 en de nieuwe SBZ 625 zijn ideaal voor het boren en frezen van raam- en deurprofielen en gelijktijdig voor het verschroeven van staalverstevigingen.

Zo is SVL4H/4A een las- en poetscombinatie voor PVC-profielen, die bestaat uit de horizontale lasmachine SM 4H met inbegrip van een element-uittransportunit, een afkoelzone en een draaitafel, de 4-assige hoekenpoetsmachine (4A) en tenslotte de in-line uitvoertafel. Met de SM 4H krijgt de klant een volledig digitale horizontale CNC-machine voor het lassen van PVC-profielen, leverbaar in twee uitvoeringen: 3.500 x 2.700 mm en 2.500 x 2.700 mm. Ze kan uitgerust worden met optionele lasblokken voor standaard en naadloos lassen (seamless welding), inclusief acryl-en gecoate profielen.

“Andere machines in het programma zijn onder meer de poetsmachines van de EV-reeks, zaagmachines (GLS 192 en DG 142XL) en verschillende types freescentra, vleugelaanslag-montagelijnen, montagetafels, buffersystemen, profielwagens en installaties voor de afzuiging van spanen”, gaat de managing director verder. “Tot slot zijn er ook de snelle PVC downstream bewerkingscentra SBZ 608, SBZ 609 en SBZ 625, de nieuwste telg die we straks op Fensterbau Frontale voorstellen, voor het boren en frezen van alle soorten raam- en deurprofielen en gelijktijdig voor het verschroeven van staalverstevigingen. Door de portaalbouwwijze zijn de machines uiterst geschikt voor profielen met grote doorsnede en een proces-geoptimaliseerde materiaalstroom.”

Promotie

Het sales team staat ook in voor de promotie van de systemen voor de bewerking van PVC-profielen. Zo verdeelt Dave Ceulemans, sinds de zomer van vorig jaar actief als sales manager voor België, z’n tijd evenredig over aluminium (elumatec) en PVC (someco). “Recent werden de eerste machines geïnstalleerd bij Luten Kunststof Kozijnen. Deze firma kocht een 4-kops lasmachine type SLV 4H met een EV 4A 4-assen CNC-poetsmachine en een CM 1H 1-kops lasmachine”, sluit Bas Ladestein af. “Op Polyclose werden de bewerkingscentra van elumatec en (someco) ook naast elkaar geplaatst. Voor de bewerking van PVC-profielen toonden we een DG 142XL dubbelverstekzaagmachine, een CM 1H en SM 2LV – respectievelijk een 1- en 2-kops lasmachine, en een contourfreesmachine voor seamless lassen type EV 2E. Die konden alvast op veel belangstelling rekenen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details