Platform over gevels, glas & daken
Gevelbekleding met recyclebare aluminium blokprofielen laat zich heel eenvoudig verwerken
Dit systeem laat toe om verschillende ontwerpconstructies te maken, waardoor architecten en gevelbouwers hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Gevelbekleding met recyclebare aluminium blokprofielen laat zich heel eenvoudig verwerken

Een gevelbouwer kijkt vooral naar het functionele en de eenvoudige verwerking van materialen, terwijl voor architecten het creatieve, duurzame én vandaag ook circulaire aspect overheerst. Met Nesto introduceert AluK een aluminium gevelbekleding die perfect op alle wensen inspeelt. De verticale blokprofielen zijn eenvoudig te produceren en te monteren én bieden de creatieve vrijheid om een architecturaal accent met strakke lijnen op elk type gevel te creëren. De naadloze combinatie met de raam-, deur-, schuifdeur- en vliesgevelsystemen van AluK garandeert een uniform gevelbeeld. Aangezien aluminium eindeloos gerecycled kan worden, is deze innovatie tot slot ook klaar voor de circulaire economie.

Nesto is de nieuwste ontwikkeling van de R&D-afdeling van AluK. Deze verticale gevelbekleding zorgt voor architecturale accenten in gevelontwerpen.

De drang naar innovatie behoort al meer dan 70 jaar tot het DNA van AluK. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium profielen, die voldoen aan de complexe technische vereisten, die vandaag in de bouwsector gelden. “Ons assortiment omvat aluminium raam-, deur-, schuifdeur-, vouwdeur-, veranda- en vliesgevelsystemen, die in commerciële – en industriële projecten, woningen en openbare gebouwen gebruikt worden en dat zowel bij nieuwbouw als renovatie. Onze R&D-afdeling blijft zich dagelijks inzetten om bestaande producten verder te optimaliseren, maar vooral ook om nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen”, vertelt men bij AluK. “We volgen daarvoor de trends in de markt op de voet en spelen daarop in met nieuwigheden. Daarbij wordt uiteraard aandacht besteed aan het design en de uitstraling, maar evenzeer aan een eenvoudige fabricage en montage én de duurzaamheid van de ontwikkelingen. De nieuwe aluminium gevelbekleding Nesto is daarvan het sprekende bewijs.”

De blokprofielen worden op maat gezaagd, waarna de afwerkingsprofielen dankzij een uitgekiend kliksysteem eenvoudig en onzichtbaar op het basisprofiel bevestigd worden.

Focus op de verwerker

De verticale blokprofielen van deze innovatie kunnen op maat gezaagd worden, waarna de afwerkingsprofielen dankzij een uitgekiend kliksysteem eenvoudig en onzichtbaar op het basisprofiel bevestigd kunnen worden. Dat vereenvoudigt het werk voor gevelbouwers en andere verwerkers. Aluminium behoudt tevens levenslang een ongeziene kwaliteit, waardoor men solide gevelconstructies kan realiseren, die tegen de meest uiteenlopende weeromstandigheden bestand zijn. “Ook op het vlak van circulariteit – hét thema in onze huidige maatschappij – en ecologische footprint scoort deze gevelbekleding hoog. Ze kan immers gemakkelijk gedemonteerd en vervangen worden, waarna de aluminium profielen volledig gerecycled worden”, voegt men bij AluK toe. “Natuurlijk blijft een goed onderhoud cruciaal om de constructie in een optimale toestand te behouden. Het komt erop aan vuil geen kans te geven om in te vreten. Aluminium heeft echter weinig onderhoud nodig. Daarnaast zorgt de poederlak met Qualicoat Seaside keurmerk voor een goede beschermlaag en behoud van de kleur, zelfs in extreme omstandigheden en agressieve omgevingen, zoals kuststreken, zones met zware industrie en stedelijke gebieden.”

Nesto is beschikbaar in twee types verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm. Ze kunnen ook gecombineerd worden.

Focus op de architect

Nesto combineert functionaliteit met een esthetische meerwaarde en opent nieuwe creatieve mogelijkheden voor ontwerpers om een architecturaal accent met strakke lijnen op elke gevel te creëren. “Nesto is beschikbaar in twee types verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm. Beide designvarianten kunnen ook in één project gecombineerd worden, waardoor een decoratief lijnenspel ontstaat. Het uitgebreide gamma van aluminium basis- en afwerkingsprofielen laat toe om verschillende ontwerpconstructies te maken, zelfs een gevelbekleding die voor een raam doorloopt. Met behulp van L-profielen kunnen ook de hoeken netjes afgewerkt worden”, sluit men bij AluK af. “Aangezien het strakke design van onze Nesto gevelbekleding perfect past bij onze raam-, deur- en vliesgevelsystemen krijgen architecten, gevelbouwers en bouwheren er nog een extra element bij om gevels met een uniforme look te creëren.”  

Met behulp van L-profielen kunnen ook de hoeken netjes afgewerkt worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details