Platform over gevels, glas & daken
 De voordelen van een glazen schuifwand in een terrasoverkapping

 De voordelen van een glazen schuifwand in een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping zorgt voor meer tuingenot, maar kan ook zorgen voor meer woongenot. Zeker als deze overkapping ook aan de zijkanten dicht gemaakt kan worden, zodat er geen sprake meer is van alleen maar een overkapping. Door gebruik te maken van glazen schuifwanden wordt er direct extra woonruimte gemaakt. Deze ruimte is immers ook te gebruiken bij minder mooi weer en eventueel zelfs in de winter.

Waarom glas?

De voordelen van glas mag duidelijk zijn. De lichtinval blijft zo in stand en dit voorkomt dat op het terras en eventueel in huis het te donker wordt. Daarnaast kan men door gebruik te maken van glas optimaal genieten van buiten. Kiest men er ook nog voor om de overkapping daar te plaatsen, waar men direct de huiskamer in kan gaan, dan kan de tuinkamer (zoals het inmiddels dan wel genoemd kan worden) echt een verlenging zijn van de huiskamer. Door ook gebruik te maken van een glazen schuifwand tussen de huiskamer of bijvoorbeeld de woonkeuken en de veranda, wordt optisch de kamer/keuken niet alleen groter, maar ook wordt de beleving van buiten naar binnen gehaald.

Geen verspilling van ruimte

Natuurlijk kan er ook traditioneel gekozen worden voor openslaande deuren. Het grote voordeel van een glasschuifwand is dat het ruimtebesparend is. De wanden schuiven immers langs elkaar heen, waardoor zowel voor als achter de wand geen ruimte vrij moet blijven. Daarnaast kan je dus hiermee een grotere oppervlakte van de wand inéén schuiven, waardoor er meer open ruimte mogelijk is naar buiten toe.

Glas kan altijd

Eigenlijk staat glas bij iedere woonstijl wel. In combinatie met een houten of glazen overkapping krijgt de overkapping een persoonlijke touch. Een moderne woonstijl vraagt helemaal niets meer dan een strakke, glazen wand. Maar bij een romantische woonstijl is de kleur van het hout hier prima op aan te passen. Door voor een zachte kleur te kiezen wordt de stijl direct romantischer. Een stoerder interieur kan prachtig bereikt worden door juist voor een zwarte afwerking te zorgen.

Prima energiebesparend af te werken

Tegenwoordig zijn ook glazen schuifwanden prima energiebesparend af te werken. Door goed gebruik te maken van opties als dubbel glas, tochtstrippen en thermische isolatie zijn glazen schuifwanden toch prima isolerend. Hiermee wordt niet alleen energie bespaard, maar wordt ook lawaaioverlast en tochtige plekken voorkomen in je tuinkamer en, indien van toepassing, in je woonkamer.

Zelf zetten

Kies je voor glasschuifwanden van Foravida dan kan je deze zelf monteren door het eenvoudige systeem en uiteraard de duidelijke handleiding die je erbij krijgt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details