Platform over gevels, glas & daken
Zonwering als blikvanger bij CEPOS

Zonwering als blikvanger bij CEPOS

Het ‘Centrum voor Epilepsie en Psycho-Organische Stoornissen’ (CEPOS) in Duffel werd onderworpen aan een grondige renovatie. Het gebouw schreeuwde om een functionele herinrichting met prominente aandacht voor het comfort van de patiënten. In het kader hiervan werd onder andere gekozen voor architecturale zonwering, van ventilatie- en zonweringspecialist Duco, die kan omschreven worden als een ware eyecatcher. 

CEPOSDe witte DucoSun Cubic 300/400 lamellen op het grote raam van de kinesitherapieruimte vormen een heuse blikvanger.

Het CEPOS bevindt zich in een openbaar park, op een zuchtje van zowel het station als de dorpskern van Duffel. Vooraleer de grootschalige renovatie plaatsvond, dateerde het oudste deel van het gebouw uit de jaren 1950 en werd een andere vleugel pas in de jaren 1980 toegevoegd.

Het centrum had behoefte aan een functionele herinrichting en vroeg in dat opzicht om een grootschalige renovatie. Van een uitbreiding was geen sprake, maar het resultaat – met meer bruikbare ruimte dan voorheen – mag er zijn. Deze opdracht was verre van een koud kunstje, gezien de korte termijn waarbinnen het project moest onderworpen, vergund en opgeleverd worden.

DucoSun Cubic lamellen als eyecatcher

De termen ‘duurzaamheid’ en ‘energieprestatie’ waren van belang tijdens het ontwerpproces. Ook werd vanaf het begin volop rekening gehouden het comfort van de patiënten. Dat is hetgeen waaraan de zonwering van Duco beantwoordt. De witte DucoSun Cubic 300/400 lamellen op het grote raam van de kinesitherapieruimte vormen een heuse blikvanger. Deze houden niet enkel de zonnehitte buiten, maar zorgen ook voor een extra cachet door het samenspel met de houten gevelbekleding. De rechthoekige vorm van de lamel die in lijn staat met het gevelvlak zorgt voor een fris en strak resultaat. Zowel patiënten als personeel zullen in deze ruimte zorgeloos vertoeven dankzij Duco’s esthetische en praktische buitenzonwering.    

Tekst en beeld: Duco

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details