Platform over gevels, glas & daken
Zelfklevende tapes zorgen voor een ‘onzichtbare’ montage van wand- en gevelpanelen
De zelfklevende tapes uit de tesa® ACXplus familie worden gebruikt voor de snelle en esthetische bevestiging van gevelpanelen in aluminium, HPL, metaal en composiet.

Zelfklevende tapes zorgen voor een ‘onzichtbare’ montage van wand- en gevelpanelen

Professionals in de bouwsector gebruiken zelfklevende tapes voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo zorgen deze tapes voor een mooie, esthetische montage van decoratieve wand- en gevelpanelen op de achterliggende structuur. Dankzij de grote kleefkracht, de zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken, UV-straling, water en veroudering zijn de zelfklevende tapes uit ACXplus familie van specialist tesa® de ideale oplossing voor heel wat projecten.

Constructieve verbindingen zorgen vaak voor de nodige uitdagingen. Zo worden materialen gebruikt met speciale structuren en eigenschappen die behouden moeten blijven. Vaak moeten ook ongelijksoortige materialen gecombineerd worden: aluminium op staal, staal op glas, decoratief glas op composietmateriaal, …. Traditionele mechanische bevestigingsmaterialen, zoals klinknagels, lassen, schroeven of vloeibare lijm, voldoen soms niet of beschadigen zelfs de materialen. Dan komen de zelfklevende tapes van tesa® van pas. “Met onze tesa® ACXplus serie bieden we een ideale oplossing voor de snelle, esthetische bevestiging van architecturale gevelpanelen uit aluminium, HPL, metaal of composiet op een achterliggende constructie,” vertelt Building Industry Expert Nicolas Magnant. “Als montageteams dubbelzijdige tapes gebruiken, hebben ze geen andere materialen nodig en wordt er minder afval gecreëerd. Aangezien er geen droogtijd is of extra werk om lijmresten te verwijderen, kunnen de werkzaamheden sneller verdergezet worden.”

Hoge hechtsterkte en visco-elasticiteit

De zelfklevende tapes van de tesa® ACXplus serie onderscheiden zich door een grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, een zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken. Bovendien kan de dikte van de tape aangepast worden om ruwe en oneffen oppervlakken te egaliseren. “Visco-elastische tapes uit acrylschuim compenseren voor verschillen in thermische uitzetting en garanderen dan ook een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de panelen op de structuur,” vult Magnant aan. “Onze tesa® ACXplus acryl-schuimtapes zijn zeer goed bestand tegen wisselende temperaturen en weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, UV-straling, …. De belangrijkste reden hiervoor is de oxidatiebestendigheid van de volledig verzadigde koolstofketen van de tapes. Verder zorgt het speciale uithardingsproces voor een uitstekende weerstand tegen temperatuur.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details