Platform over gevels, glas & daken
VMRG tekent digiAkkoord om samen bouw sneller en slimmer te maken

VMRG tekent digiAkkoord om samen bouw sneller en slimmer te maken

Samen met 60 ketenpartners in de ontwerp-, bouw- en technieksector tekende Henk Zoontjens, directeur van de VMRG, op 23 maart jl. het nieuwe digiAkkoord tot 2030. Daarmee zetten zij zich de komende jaren actief in voor de versnelling van de – noodzakelijke – digitalisering en ketenoptimalisatie. En zij nodigen andere partijen van harte uit om zich ook bij dit akkoord aan te sluiten.

Versnellen gebeurt met zogenoemde digiDeals: tastbare projecten over het uitwisselen van meer data, het verbeteren van de kwaliteit van data, over vertrouwen en samenwerking in de hele keten. De ondertekening vond plaats tijdens het Ketenstandaard Bouw en Techniek Congres 2023 in Nijkerk, met een groot gedeelte van de ondertekenaars op het podium.

Urgentie

De brede steun voor dit akkoord, hangt volgens Joseph Kuling, voorzitter van de VMRG en tevens voorzitter van de Bouw Digitaliseringsraad (BDR), samen met een groot besef van urgentie: “Van ontwerpers en bouwers tot en met beheerders van gebouwen; Allemaal staan we voor forse maatschappelijke en individuele opgaven. Energietransitie, klimaatadaptatie, opschaling van woningbouw en infra-vervanging. Dat alles met zo min mogelijk uitstoot én circulair. Dit moet ieder in z’n eigen organisatie en keten bolwerken, met schaarser wordend personeel, minder tijd en hogere kosten. Versnelde digitalisering en data-gedreven ketensamenwerking zijn dan keiharde randvoorwaarden om dingen samen toch voor elkaar te krijgen. We zijn blij dat steeds meer partners daarop inzetten.”

digiAkkoord

Veel betrokken partijen bij het digiAkkoord tot 2030 legden in 2019 de basis voor het digiGO netwerk. Voortbouwend op de sterke samenwerkingsbasis die er met digiGO nu bestaat, is het digiAkkoord tot 2030 een duidelijke nieuwe stap in het sneller benutten van digitaliseringskansen. In digiDeals werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden nauw samen in concrete projecten en ontsluiten we kennis, ervaring en ons netwerk om die te realiseren.

Wouter van Daal, aanjager voor de digiDeals: “We tekenen verschillende digiDeals, onder andere over federatief data delen, gebruik van digital twins en de samenwerking met andere branches. De energie van vandaag zetten we vanuit digiGO de komende tijd om in nog meer digiDeals.”

De gehele tekst van het digiAkkoord tot 2030 is te downloaden via de digiGO website: www.digigo.nu/tekst_digiakkoord2030.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details