Platform over gevels, glas & daken
VMRG Keurmerk steunt wederom Beste Gebouw van het Jaar

VMRG Keurmerk steunt wederom Beste Gebouw van het Jaar

De 19e editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar – dé architectuurprijs van Nederland – is gestart. Bij het beste gebouw hoort de beste gevel. Het VMRG Keurmerk is daarom dit jaar wederom strategisch partner van BNA en sponsor van dit event.

BNA Beste Gebouw van het Jaar maakt de meerwaarde van architectuur zichtbaar. Niet de beste architect of het mooiste gebouw. Juist gebouwen met meerwaarde voor omgeving, gebruiker en maatschappij vallen in de prijzen. Architecten en opdrachtgevers worden uitgenodigd om hun beste gebouw – in gebruik genomen in 2023 – in te zenden tot 28 februari. 

Voorbeeldstellend project

In 2023 werd het Amsterdamse gebouw Jonas door de vakjury verkozen tot hét Beste Gebouw van 2023. Dit gebouw, ontworpen door Orange Architects in opdracht van Amvest is gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. Alle appartementen hebben verticale schuiframen van Metaglas en Rollecate leverde de alumi-nium vliesgevels, kozijnen en schuifpuien. Jonas is een voorbeeldstellend project voor duurzaam, betaalbaar én collectief wonen in de dichtbevolkte stad. 

Meerwaarde voor mens en maatschappij

Met de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, sinds 1842) de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij. De prijs is dan ook vooral bedoeld voor opdrachtgevers en gebruikers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details