Platform over gevels, glas & daken
VMRG

VMRG en VMRG Zonwering bedrijven gaan voor klimaat-bestendige gebouwen

Tekenen-OSKA-intentieverklaring

11 oktober 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De VMRG tekent namens de VMRG Keurmerk gevelbouwers en de VMRG Zonweringbedrijven de OSKA
Intentieverklaring Koeling van gebouwen. 

Ons klimaat verandert. Er zijn vaker hittegolven en winters worden zachter. Standaarden, zoals normen en richtlijnen, voor nieuwbouw en renovatie zouden rekening moeten houden met deze klimaatverandering. Deze intentieverklaring geeft aan welke standaarden daarvoor ontwikkeld of aangepast moeten worden. De VMRG Keurmerk gevelbouwers en de VMRG Zonwering bedrijven willen hun kennis beschikbaar stellen bij het ontwikkelen en aanpassen van de standaarden. Het gaat hier om bedrijven die gevels, zonwering en nachtventilatie ontwikkelen, produceren en plaatsen. Zij werken al conform de hoge VMRG Kwaliteitseisen en dragen graag hun steentje bij als het om klimaatbestendige kwaliteit van gebouwen gaat.

VMRG Zonwering

Zonweringsbedrijven die gegarandeerd leveren conform de VMRG Kwaliteitseisen zijn de VMRG Zonwering bedrijven. Deze bedrijven worden jaarlijks gekeurd op de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen Zonwering, hebben een VMRG Zonwering certificaat en zijn te herkennen aan het VMRG Zonwering logo. VMRG Zonwering bedrijven houden zich op een professionele manier bezig met het produceren en/of leveren en monteren van zonwering- en daglichtregeling voor utiliteit-, renovatie- en woningbouwprojecten. Het VMRG Zonwering bedrijf heeft kennis en ervaring in het projectmatig toepassen van zonwering- en daglichtregelingen bij de meest uiteenlopende gebouwen en zijn daardoor in staat om opdrachtgevers van optimale adviezen te voorzien. Zij beschikken over adequate ontwerp- en tekenmogelijkheden en kunnen hun adviezen met tekeningen ondersteunen. Zij leveren advies op maat. De bedrijven beschikken tevens over een adequate service- en onderhoudsafdeling die op effectieve wijze in het hele land service kan verlenen.

Bestek

Alle VMRG Zonwering bedrijven zijn VMRG partner, hierdoor ontstaat een goede samenwerking met de gevelbouw. Dit is belangrijk omdat zonwering steeds meer een integraal onderdeel is van de gevel. Goede zonwering begint al in het bestek, waar voor zonwering die gegarandeerd voldoet aan de VMRG Kwaliteitseisen Zonwering de volgende tekst opgenomen kan worden: “De zonwering dient te voldoen aan de vigerende VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen, aan te tonen door middel van een geldig VMRG Zonwering certificaat.” De VMRG Zonwering bedrijven vormen binnen de VMRG een community en komen regelmatig bijeen om de VMRG Kwaliteitseisen Zonwering up-to-date te houden en andere ontwikkelingen te bespreken die de zonweringsbranche aangaan.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details