Platform over gevels, glas & daken
VMRG bedrijven introduceren de circulaire gevel van de toekomst

VMRG bedrijven introduceren de circulaire gevel van de toekomst

Drie VMRG bedrijven gaan samenwerken om de circulaire voordelen van aluminium gevelproducten optimaal in de markt te zetten. Aluminium gevelproducten voldoen nu al aan de circulaire doelstellingen voor 2030. 

Het recyclen van aluminium kost slechts 5% van de energie die nodig is voor het produceren van aluminium uit bauxiet. En dit recyclen is oneindig mogelijk. In nieuwe gevels is 55% van het aluminium al van circulaire herkomst, een uitzonderlijk hoog percentage in de (gevel)bouw. Dit is te danken aan alle circulaire inspanning in de metalen gevelbranche.
En nu is er weer een prachtig initiatief gelanceerd. Gevelbouwers Alkondor Hengelo, De Groot & Visser en
gevelsysteem ontwikkelaar en leverancier WICONA introduceren een circulaire geveloplossing. 

Losmaakbaar en modulair

Losmaakbaar, modulair, click and play, dat is waar Ciskin, voor staat. De duurzaamheids- en circulaire ambities in de vastgoedwereld worden steeds complexer. Twee jaar geleden ontstond daarom de behoefte om een nieuw gevelsysteem te ontwikkelen dat beter aansluit bij de vraag uit de markt. Met het nieuw ontwikkelde systeem Ciskin is de gevelbouw klaar voor de toekomst. Een Ciskin-gevel is altijd up to date, demontabel samengesteld, modulair ontworpen, herbruikbaar, 100% te recyclen én toegespitst op comfort voor de gebruiker. Bij het ontwerpen van gebouwen met circulariteit in gedachten, is de keuze voor gerecycled aluminium eigenlijk vanzelfsprekend. Het is een van de weinige bouwmaterialen die zijn eigenschappen behoudt. Ook na recycling. 

Dynamische geveloplossing

Als eigenaar, ontwikkelaar, ontwerper of bouwer van vastgoed sta je voor een uitdaging wat betreft duurzaamheid, energie en circulariteit. Met Ciskin kunnen gevels aangeschaft worden in combinatie met een serviceovereenkomst, maar het is ook mogelijk deze ‘as a service’ te huren van de Circular Facade Company die wordt opgericht. Voor de huidige gebouwvoorraad zal er veel geüpdatet moeten worden om aan veranderende energetische eisen te kunnen voldoen. Ook voor nieuwbouw en gronduitgifte worden de eisen frequent aangescherpt. Daarnaast is voor gebouwgebruikers comfort een steeds belangrijkere parameter geworden bij de keuze van huisvesting. Kiezen voor de totaaloplossing Ciskin, is kiezen voor een dynamische geveloplossing die met de tijd mee kan bewegen.

Ambassadeurs

Het Ciskin-concept is en wordt samen met essentiële stakeholders doorlopend getoetst aan de eisen en wensen in de markt. De Ciskin ambassadeurs zijn: de Architekten Cie, DOOR architecten, Cepezed, AM, BAM, Coare Realisatie, RE:BORN Real Estate en Cairn Real Estate. Voor meer informatie ga naar de website www.ciskin.nl  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details