Platform over gevels, glas & daken
Vezelcement: uniek, duurzaam en met oneindig veel toepassingsmogelijkheden

Vezelcement: uniek, duurzaam en met oneindig veel toepassingsmogelijkheden

Met de vezelcement gevelplaten van SVK kun je elk project een uniek karakter geven. “Ons uitgebreide standaard kleurenassortiment is beschikbaar in verscheidene standaard afmetingen, waarbinnen nagenoeg alle vormen verzaagd kunnen worden.” Dat zegt Rowan Conradi, accountmanager en gevelspecialist bij SVK. “Die architectonische vrijheid stimuleert de creativiteit, en dat is precies wat we onze klanten willen bieden.

Natuurlijke, levendige cementlook

Met de Puro Plus-vezelcementplaat van SVK bereik je een natuurlijk uiterlijk in genuanceerd grijs. Het is een licht gepolijste vezelcement gevelplaat zonder coating, waardoor de plaat een natuurlijke matte look en feel heeft. Wisselende weersomstandigheden creëren een typisch natuurlijk kleurenspel van genuanceerde grijsschakeringen op de plaat voor een nóg levendigere uitstraling. De Puro Plus-vezelcementplaat is niet alleen erg mooi maar ook heel hard en daarmee aardig ‘hufterproof,” vervolgt Conradi. “Prijstechnisch is de plaat onderscheidend en daarmee zowel voor nieuwbouw als renovatie zeer interessant.”

Naast gevelplaten levert SVK ook leien in vezelcement. Esthetisch fraai, prijstechnisch interessant en duurzaam.

100% maatwerk

Conradi noemt ook de Ornimat. “Een oerdegelijke en goed kleurvaste plaat. Dat komt door de watergedragen UV-bestendige 2-componenten polyurethaan verf. De dikke coating zorgt er tevens voor dat de plaat goed beschermd is én onderhoudsarm.” SVK biedt 10 jaar kleurgarantie op de Ornimat. “Al durf ik te zeggen dat het langer dan 20 jaar blijvend mooi zal zijn.” Conradi vervolgt: “De Ornimat is een maatwerk product en wordt in onze fabriek op maat gezaagd volgens de specificaties van de aannemer. Onze CNC-machines kunnen nog andere bewerkingen uitvoeren, zoals het frezen in de plaat van bijvoorbeeld een huisnummer of een tekening. Na verwerking wordt de plaat gecoat tot op de randen, waardoor de hoeken en de neggen mooi afgewerkt zijn. Dat geeft een extra mooie uitstraling aan de gevel. Echt interessant voor de traditionele en high-end markt,” vindt Conradi. “Naast ons standaard uitgebreide kleurassortiment is de plaat in nagenoeg elke RAL- en NCS-kleur verkrijgbaar.” Bij de Ornimat verkoopt SVK de netto vierkante meter die op de gevel komt. Alleen dát wordt naar de bouw getransporteerd en aangerekend. Wat weer mooi aansluit bij het duurzaamheidsconcept van SVK.

De door en door gepigmenteerde vezelcementplaat van SVK is de Colormat Scripto. Verkrijgbaar in glad of gestructureerd oppervlak. Bij dit project in Amstelveen, waar een voormalig kantoorpand is getransformeerd naar woningbouw, is voor circa 5500 m2 aan geveloppervlak de Colormat Scripto Slate variant toegepast.

Lagere CO2-footprint

“Op de Ornimat is de milieu impact vrij laag,” vervolgt Conradi. “Alles wat wordt afgezaagd wordt vermalen en gaat retour in het productieproces. Ook het schuurstof bij het polijsten van de Puro Plus-plaat gaat terug het productieproces in. Zo verkleinen wij doelbewust onze afvalberg.” De SVK-fabriek in België heeft inmiddels een energy-pact met de Belgische overheid gesloten en sinds 2014 is de energie-afname al met 9% gedaald. “Dit lagere energieverbruik, het gebruik van Ledverlichting, het hergebruik van oppervlaktewater en het isoleren van de gebouwen, dragen allemaal bij aan een lagere CO2-footprint. Daarnaast leveren we niet alleen een esthetisch prachtig product, maar dat moet ook voldoen aan de eisen die de overheid stelt. Want het is duidelijk dat nieuwe eisen en ontwikkelingen steeds vaker leiden tot de keuze voor andere materialen. Wij bewegen graag mee en willen de klant adviseren zodat zij ook dát mee kunnen nemen in het keuzetraject.”

Conradi wil zeker nog even vermelden dat zowel voor de Puro Plus als de Ornimat geldt dat ze uitermate geschikt zijn om te verlijmen en daarmee dus ook heel goed blind bevestigd kunnen worden. “Ook zijn ze niet statisch; trekken geen vuil aan en zijn onderhoudsarm. Al onze vezelcementproducten voldoen aan Brandklasse A2, waardoor ze zo goed als onbrandbaar zijn,” besluit hij.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details