Platform over gevels, glas & daken
Verse buitenlucht in modern wooncomplex in Amsterdam

Verse buitenlucht in modern wooncomplex in Amsterdam

Een kantoorgebouw aan de Postjesweg in Amsterdam moest plaats maken voor een nieuw woonproject. Op de hoek met de Derkinderenstraat staat nu een gloednieuwe woonvoorziening in een stad waar dat zeker niet overbodig is.

221 woningen op uitdagende locatie

De nieuwe gebouwen bevatten niet minder dan 221 huurappartementen en de begane grond heeft bovendien ook commerciële voorzieningen. De wooncomplexen, ontworpen door Geurst en Schulze, zijn met hun karaktervolle gevelsteen een waardevolle toevoeging aan de stad. Een prangende nood aan goede huisvesting onderschrijft het belang van het project.

Met DUCO Acoustic Panel is een optimaal binnenklimaat gegarandeerd, zonder stoorzenders.

Residentiële woningbouw in een stad brengt natuurlijk unieke uitdagingen met zich mee. Die worden nog eens vermenigvuldigd in een wereldstad zoals Amsterdam. Met name hoe je genoeg verse buitenlucht in een woning krijgt stond hoog op de agenda. Liefst ook zonder dat je daarmee de bewoners het leven zuur maakt met stadslawaai.

Aangenaam binnenklimaat zonder overlast

Overmatig lawaai is namelijk een grotere stoorzender in ons leven dan je zou denken. Een slechte akoestiek in huis kan invloed hebben op je concentratievermogen en je stressniveaus. Dat laatste kan dan weer leiden tot verhoogde bloeddruk en een hoger risico op hart- en vaataandoeningen. Een onaanvaardbaar gegeven op de plaats waar je aan het einde van de dag eigenlijk tot rust wilt koen. 

Een kantoorgebouw aan de Postjesweg in Amsterdam moest plaats maken voor een nieuw woonproject.

Om dat probleem op te lossen werd gekozen voor een oplossing van DUCO: de DUCO Acoustic Panel. Een geluiddempend inbouw muurrooster dat altijd op maat wordt gemaakt. Het zorgt voor een akoestische demping tot wel 17dB door middel van geluiddempende, niet-ontvlambare minerale wol. 

De uitvoering op maat zorgt ervoor dat de DUCO Acoustic Panel altijd mooi opgaat in het uitzicht van het project. Zo ook bij de nieuwe woningen aan de Postjesweg. Een naadloze integratie met de raampartijen zorgt voor een uniform en strak gevelbeeld.

Het resultaat mag alweer gezien worden. De bewoners van het kersverse wooncomplex kunnen alvast genieten van hun nieuwe woning met optimaal binnenklimaat en dat allemaal zonder stoorzenders.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details