Platform over gevels, glas & daken
Veel animo voor circulaire gevelbekleding uit restafval
DBP SIDING wordt geproduceerd uit 100% restafval en bestaat voor 72% uit houtvezel en 28% uit Polypropyleen (PP).

Veel animo voor circulaire gevelbekleding uit restafval

Sinds de introductie op Vakbeurs Prefab in Den Bosch ruim een jaar geleden is er een ware ‘run’ ontstaan op de DBP SIDING van Innodeen. “De volledig circulaire biocomposiet gevelbekleding sluit perfect aan op de behoeften in de markt en de vraag naar meer duurzame en circulaire oplossingen”, zegt Jos Beverborg, Technical Sales Engineer bij Innodeen. 

De biocomposiet gevelbekleding wordt geproduceerd uit 100% restafval. “Het is een beproefd concept dat zijn oorsprong vindt ruim twintig jaar geleden en voor 72% bestaat uit houtvezel en 28% uit Polypropyleen (PP), één van de meest milieuvriendelijke kunststoffen die er bestaan”, legt Beverborg uit. Innodeen heeft een unieke technologie ontwikkeld om uit dat restafval via een extrusieproces eindeloos gevelprofielen te produceren. DBP SIDING is gecertificeerd volgens brandklasse D, voldoet aan duurzaamheidsklasse 1 en is daarmee vergelijkbaar met tropisch hardhout. Het product kan bovendien bij einde toepassing tot vier keer worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies. Bij DBP SIDING is er om die reden sprake van
permanente CO2-opslag. 

Na Vakbeurs Prefab in 2021 kon DBP SIDING ook op GEVEL 2022 rekenen op grote belangstelling. “Inmiddels zijn veel partijen, architecten en woningcorporaties bekend met ons circulaire gevelproduct en wordt het ook daadwerkelijk al voorgeschreven. Zo gaat De Gilden Bouw en Onderhoud vijftien eengezinswoningen in Biddinghuizen voorzien van DBP SIDING en kiest ook bouwbedrijf De Nijs voor ons het circulaire gevelproduct bij de realisatie van een groot aantal recreatiebungalows. Het grootste project tot op heden vormt het opwaarderen van een complete woonwijk in Helmond door aannemer Jansen Huybregts. Ook hier wordt bewust gekozen voor een circulair alternatief. Al deze projecten zijn momenteel in voorbereiding en worden begin 2023 uitgevoerd.”

DPD SIDING heeft een KOMO-certificaat en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan DUBOkeur. Beverborg verwacht dat het product bovendien begin volgend jaar is opgenomen in de Nationale Milieu Database. “Een prestatie van formaat, want er zijn niet zoveel producten als de onze opgenomen in die lijst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details