Platform over gevels, glas & daken
Tuincentrum kiest voor duurzame gevelbekleding
Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard heeft een flinke verbouwing achter de rug en is in omvang verdubbeld.

Tuincentrum kiest voor duurzame gevelbekleding

Niet van echt hout te onderscheiden!

Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard heeft een flinke verbouwing achter de rug en is in omvang verdubbeld. Het is bovendien het eerste tuincentrum in Nederland dat de gaskraan volledig heeft dichtgedraaid. “Verduurzamen past bij de branche waarin wij acteren en daarbij hoort ook de keuze voor duurzame bouwmaterialen”, vindt directeur Bas Coppelmans. Daarom heeft hij gekozen voor een duurzame gevelbekleding van Millboard Envello Fascia-planken met alle voordelen van echt hout, maar dan onderhoudsarm.

Het vernieuwde tuincentrum in Valkenswaard is volledig zelfvoorzienend en biedt volgens Bas met 9.000 m2 vloeroppervlak veel meer ruimte om het omvangrijke assortiment op een mooie manier te presenteren. “We zijn van het gas afgestapt en met twee warmtepompen, 1.800 zonnepanelen op het dak en een goed geïsoleerde buitenschil zijn we klaar voor de toekomst”, zegt Bas. “Ondanks het grotere volume wilden we het pand juist minder laten opvallen in de overwegend landelijke omgeving. We hebben daarom heel bewust gekozen voor antraciet als basiskleur en een gevelbekleding die deels is uitgevoerd als groengevel en deels met het product van Millboard.”

De Millboard Envello Fascia-planken in de kleur Golden Oak zorgen voor een authentieke en natuurgetrouwe uitstraling.

Onderhoudsarm en kleurvast

Millboard is een duurzaam en economisch gunstiger alternatief voor conventionele materialen zoals hout aan de gevel, vindt Bas. En hij spreekt uit ervaring, want een aantal andere vestigingen van Coppelmans heeft een gevelbekleding van cedar hout. “Het hout is niet kleurvast en verlangt na een jaar of drie tot vier al serieus onderhoud. Bij Millboard daarentegen heb je dat niet, tenminste als Tholin Bouwproducten, exclusief verdeler van Millboard Gevelbekleding, waarmaakt wat ze beloven”, zegt Bas met een lach. “Millboard is onderhoudsarm en kleurvast. Dat maakt dat ons pand langer fris blijft en je er dus feitelijk geen omkijken naar hebt. En ook qua initiële investering was er weinig verschil met cedar hout, dan kun je dus niets anders dan concluderen dat het verreweg de meest interessante toepassing is.”

Dankzij de speciale toplaag van deze plank, die zich sluit na het monteren van de schroeven, monteer je Millboard onzichtbaar.

Natuurgetrouwe uitstraling

De Millboard Envello Fascia-planken in de kleur Golden Oak zorgen voor een authentieke en natuurgetrouwe uitstraling. “Het is niet van echt hout te onderscheiden”, merkt Bas op. “De plank wordt weliswaar in een mal gemaakt, maar heeft tot wel zes verschillende patronen. Omdat de planken zich op dezelfde wijze laten verwerken als een houten plank in wildverband – je kunt ze op elke lengte inkorten met een verstekzaag, handzaag of decoupeerzaag – wordt voorkomen dat dezelfde patronen zich naast elkaar bevinden. Dat komt in de natuur immers ook niet voor. De verwerker heeft dus eindeloos veel mogelijkheden om een natuurgetrouwe uitstraling te realiseren. En dat is hier bijzonder goed gelukt.”

Millboard is onderhoudsarm en kleurvast.

Plankenstructuur

Bas prijst de goede instructie van Tholin Bouwproducten aan het montageteam. “Het is belangrijk dat het product op de juiste wijze wordt toegepast, niet alleen esthetisch maar ook in technische zin met voldoende ventilatie achter de planken. Dat bracht ons op het idee om de planken in een grotere onderlinge afstand toe te passen van 16 mm, de dikte van de plank. Dat principe was redelijk nieuw voor Tholin Bouwproducten én Millboard trouwens ook, maar zorgt er wel voor dat de plankenstructuur ook op grotere afstand nog duidelijk zichtbaar is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details