Platform over gevels, glas & daken
Small en smart!
Om twee vliegen in één klap te slaan, kozen de eigenaars voor een variant met geïntegreerde LED-spots.

Small en smart!

Kubistisch cassettescherm ook voor compactere terrassen

In tijden van woningnood zijn compacte, maar goed uitgeruste woonruimtes zeer populair. De zoektocht naar een passende zonwering, die ook zo compact is, is echter niet zo eenvoudig. Zeker niet wanneer deze zowel kwalitatief hoogwaardig als optisch aantrekkelijk moet zijn. Zo zocht een eigenaar van een appartement in Halle an der Saale in Duitsland voor zijn terras van 15 m2 lang naar een cassettescherm met een rechtlijnig design. Met het kubistische zonnescherm Smaila van weinor vond hij een hoogwaardige zonwering.

Het cassettescherm Smaila van weinor; een hoogwaardige zonwering, die dankzij zijn compacte vorm ook uitstekend geschikt is voor compacte terrassen.

Om de bewoners een zo groot mogelijk genot van het buitenleven te bieden heeft de gevel van het moderne, in 2020 gebouwde appartementencomplex in Halle an der Saale naar het westen gerichte terrassen en balkons. Maar met name hier schijnt de zon overdag zeer lang waardoor het in de zomermaanden erg warm kan worden. Daarom bezocht de eigenaar van een appartement in het uit 14 appartementen bestaande complex de vakhandelaar en expert op het gebied van zonwering, Rofupa in Halle. Kai Pitzschke, directeur van het bedrijf, adviseerde hem het cassettescherm Smaila van weinor; een hoogwaardige zonwering, die dankzij zijn compacte vorm ook uitstekend geschikt is voor compacte terrassen. 

Hoge belastbaarheid  door geavanceerde techniek 

“Het cassettescherm valt niet alleen in de smaak met zijn moderne kubistische design,’’ legt Kai uit, ‘’maar beschikt bovendien over de modernste techniek op het gebied van zonneschermen, zoals een opwaaiblokkering en de zeer stille weinor LongLife-arm met belastbare hightech-band.” In ingerolde toestand rusten doek en techniek veilig in de cassette. Met de handzender kan het zonnescherm bovendien heel eenvoudig worden in- en uitgerold. 

Poedercoating voor een duurzaam zonnescherm 

Naast het design hechtte de eigenaar veel waarde aan de duurzaamheid van zijn zonwering. Ook hier kon de vakhandelaar met overtuigende argumenten scoren. De poedercoating van het cassettescherm gebeurt in de eigen systemen van de fabrikant en waarborgt hiermee ook bij latere uitbreidingen, zoals zijschermen, dezelfde kleur met identieke mate van glans. De ruime selectie met meer dan 200 framekleuren maakte het mogelijk om precies dezelfde grijze kleur te vinden als de metalen constructie van de bovenliggende balkons, zodat het lijkt alsof alles één geheel is. 

Door en door geverfd met spinbadverven 

Voor speciale UV-bestendigheid en duurzaamheid is het zonweringdoek spinbad-geverfd. Dit betekent dat het kleurpigment al tijdens het spinproces in de vezel is aangebracht. Anders dan bij garen- of stukverven, waarbij het bestaande materiaal achteraf wordt geverfd. Uit circa 170 doekdessins zochten de eigenaars de puristische effen grijze kleur uit, die past bij het frame van het zonnescherm en de kleuren van het complex. 

Sfeervolle verlichting

Om twee vliegen in één klap te slaan, kozen de eigenaars voor een variant met geïntegreerde LED-spots. Deze verspreiden een sfeervol, direct gericht licht en kunnen zelfs worden gedimd met de afstandsbediening. Zo verandert het terras in een buitenkamer, die tot laat in de avond kan worden gebruikt.  

Met de nieuwe zonwering kwam er behaaglijkheid en de flair van textiel op het terras. Tegelijkertijd kreeg het zitgedeelte buiten meer privacy ten opzichte van de bovenliggende balkons. Het gezin is ieder geval erg blij dat ze nu nog meer buiten kunnen zijn. En ook de goed verzorgde potplanten zijn veilig beschermd tegen teveel zonlicht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details