Platform over gevels, glas & daken
Nieuwkomer wordt op korte tijd een gevestigde waarde
TwinBond ontwikkelt en produceert onder meer oplossingen voor de verlijming van gevelpanelen.

Nieuwkomer wordt op korte tijd een gevestigde waarde

Het landschap van bouwmaterialen, en meer specifiek gevelverlijming, verandert continu. Als innovatieve speler is nieuwkomer TwinBond in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde én een gewaardeerde partner voor distributeurs, fabrikanten en verwerkers. Deze sterke reputatie en marktpositie in de industrie dankt het merk van Novatech International aan de focus op eenvoud. Het gespecialiseerde team ontwikkelt en produceert hoogwaardige producten én staat garant voor een uitstekende ondersteuning, begeleiding en training.

Kwaliteitsvolle producten en technische ondersteuning

Novatech International is een totaalleverancier en producent van kwalitatief hoogwaardige lijmproducten, die door een voortdurende drang naar innovatie steeds weer op de behoeften van de klanten wil inspelen. Het KOMO-gecertificeerde merk TwinBond biedt eenvoudige oplossingen op basis van een monocomponent MS-polymeer voor de verlijming van gevelpanelen en steenstrips. 

“Met TwinBond schrijven we aan een succesverhaal. De interesse in onze producten blijft maar groeien. Steeds meer gerenommeerde distributeurs, fabrikanten en verwerkers werken met ons samen, waardoor we heel snel uitgegroeid zijn tot een betrouwbare partner in de markt”, merkt Jeroen Walsmeer van TwinBond Nederland op. “Alhoewel we een relatief jonge speler zijn, worden we toch als een gevestigde waarde gezien. In eerste instantie maken we het onderscheid door de kwaliteit van ons systeem. Bovendien kennen onze medewerkers de technische aspecten van de markt door en door, waardoor ze een vakkundige ondersteuning garanderen. Tot slot zetten we ook in op begeleiding en training van de klanten. Deze aspecten zijn de essentiële ingrediënten voor een duurzame groei.”

De drang naar kwaliteit komt tot uiting in de allesomvattende benadering van TwinBond. Waar er vroeger alleen maar hechtingstesten op de verschillende materialen uitgevoerd werden, houdt de fabrikant nu rekening met de volledige systeemopbouw. Door een nauw contact met de belanghebbenden in de industrie houdt het team de vinger aan de pols op het vlak van trends en ontwikkelingen. Dat laat hen toe om de behoeften uit de markt steeds weer te vertalen naar innovatieve oplossingen.

Drie producten voor verlijming van gevelpanelen

Het overzichtelijke assortiment van TwinBond omvat reinigers en ontvetters (Clean & Foam), producten voor oppervlaktebescherming en -behandeling (Wall Impregnate), constructielijmen (Panel, Stone, Spray en Extreme) en de dubbelzijdige TwinBond Tape. 

“Voor de montage van gevelpanelen zijn slechts drie producten van belang. Met één lijm, TwinBond Panel, en twee ondergrondversterkers bevestigen we immers op een efficiënte manier alle verschillende soorten en maten van plaatmaterialen. Dit innovatieve concept scoort al geruime tijd hoog bij de klanten. De werkwijze blijft trouwens exact dezelfde of men nu via de klassieke manier of prefab bouwt”, geeft Frederik De Kegel van TwinBond België aan. “We hechten ook veel belang aan de ondersteuning, begeleiding en training van de klanten én doen dit meer dan ooit ter plaatse op de bouwplaats. Klanten kennen ons immers al sinds de oprichting als technisch klankbord. Om die service ook in de toekomst
in een groeimarkt te kunnen blijven garanderen, werd het team van technische specialisten onlangs uitgebreid. Vandaag staan zes experts klaar om on-site ondersteuning te bieden.”

Vereenvoudiging van steenstripverlijming

TwinBond blinkt trouwens ook uit in de eenvoudige en kwaliteitsvolle verlijming van steenstrips. De regels van BRL 1330 werden recent vastgelegd en bij de fabrikant zijn ze nu actief bezig met een bijhorende certificering. Ze zijn ervan overtuigd dat er op dit vlak nog volop ruimte voor innovatie is. 

“We willen bijdragen aan een duurzaam verhaal door te focussen op een systeem waarbij we betere resultaten behalen met minder lijm. We geloven namelijk dat eenvoud de ultieme innovatie is”, sluiten Frederik en Jeroen af. “We hebben dan ook een nieuwe methodiek in de steigers die beantwoordt aan de steeds luidere vraag naar een werkwijze die zowel voor één steenals in een v olcontinu proces hetzelfde is.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details