Platform over gevels, glas & daken
Met de topkwaliteit poedercoatings van IGP creëer je sfeer en beleving op de gevel
IGP biedt ongekend veel mogelijkheden op het gebied van poedercoatings: van elke mogelijke kleurstelling, glansgraad en aspect, en van glad tot grofstructuur ranges.

Met de topkwaliteit poedercoatings van IGP creëer je sfeer en beleving op de gevel

Erwin Kleuters, algemeen directeur bij IGP Benelux BV, onderdeel van het Zwitserse IGP Powder Coatings, vertelt over de vele voordelen én mogelijkheden van poedercoating. “Want er is zoveel meer mogelijk dan alleen de gladde variant in diverse kleuren of glansniveaus.”

To paint or to powder coat?

Als we Erwin vragen waarom een poedercoating verkozen zou moeten worden boven verf is het antwoord helder: “Met verf ga je voor een traditionele aanpak met verschillende beperkingen, terwijl poedercoaten daarentegen een geavanceerde aanpak is. Het zorgt voor een verbeterde duurzaamheid, een verminderde impact op het milieu en een hoogwaardigere afwerking in zowel functionaliteit als algehele uitstraling.” Poedercoatings zijn niet alleen stevig, maar ook flexibel en toepasbaar op diverse oppervlakken. “Waaronder metaal, hout en kunststof”, beaamt Erwin. “Het is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en tevens één van de meest kosteneffectieve afwerkingsopties.”

IGP-HWF classic 591T: een diepmatte, superduurzame en robuuste poedercoating met een fijne textuur.

Structuren en texturen creëren beleving

Toch denken de meeste mensen bij poedercoaten aan een gladde afwerking met een breed scala aan kleuren en glansniveaus. “Maar er is zoveel meer mogelijk”, zegt Erwin. Hij doelt op de diverse kwaliteitsranges binnen IGP (van super durable tot heldere topcoat) waar naast de ‘standaard’ gladde series ook fijnstructuur en grofstructuur varianten mogelijk zijn. “IGP heeft een verscheidenheid aan heldere poedercoatings beschikbaar waar elke standaard poedercoatingkleur en een textuur aan toegevoegd kunnen worden.”

De IGP-Effectives® zijn, net als het gehele poedercoatassortiment, verkrijgbaar in diepmat, mat, zijdeglans, hoogglans en zelfs Ultra diepmat zonder enige glansreflectie.

Levendig en speels dankzij fijnstructuur

“Zo hebben we drie series binnen Living Surfaces ontwikkeld aan de hand van innovatieve technieken: Micro speckels, Wave structure en Grain/plaster structure. Elk van de poedercoatingseries bestaan uit specifieke kleurmixen en korrelige texturen. Deze texturen en structuren zorgen voor een levendige uitstraling van het materiaal en creëren een unieke beleving van het oppervlak. Hiermee bereiken we echt de natuurlijke look & feel van het basismateriaal dat je normaal gesproken terugvindt in de natuur en zoals het binnen de gevelbouw is toegepast.” Erwin vertelt dat het zelfs mogelijk is om projectspecifeke kleuren en texturen te laten maken. “Bijkomend voordeel is dat geveloppervlakten niet alleen een levendige uitstraling krijgen, maar ook extreem weerbestendig worden.” 

Bijzondere effecten in grofstructuur

Dan zijn er nog de grofstructuur-series van IGP, die een optische diepte geven met een onnavolgbaar effect. “Denk aan het leather-effect, orangepeal of grained textures waar echt hele bijzondere effecten op de gevel mee gerealiseerd kunnen worden. Onze IGP-Effectives® zijn, net als ons gehele poedercoatassortiment, verkrijgbaar in standaard glansgraden zoals diepmat, mat, zijdeglans, hoogglans en zelfs Ultra diepmat zonder enige glansreflectie”, zegt Erwin en laat een mooie selectie zien uit de fantastische IGP-HWFclassic 591T-serie: een diepmatte, superduurzame poedercoating met een fijne textuur. “Hiermee creëer je een uniforme en consistente uitstraling die een gevel een fantastische levendige uitstraling geeft! Bovendien zijn ze zeer toepassingsvriendelijk en hebben ze de hoogste duurzaamheid.” Erwin benadrukt dat de coating de TCO (Total Cost of Ownership) helpt te verlagen. “Er is zo veel mogelijk met onze coatings, waarbij enorme voordelen te behalen zijn voor applicateur en eindgebruiker.”

De Melted Metal serie van IGP is een zeer weerbestendige ultrafijne metallische poedercoating in mat en satijn voor gladde oppervlakken. Deze geven een metal-look.

Kennis delen met de roadshow

“Maar om tot een optimaal eindresultaat te komen, zijn meerdere factoren van belang, want met een goed product alleen, ben je er nog niet. Ook de ondergrond, (constructieve) vormgeving en de omgevingscondities van het te bewerken materiaal spelen een grote rol. En uiteraard heeft het applicatieproces enorm veel effect op het eindresultaat”, zegt Erwin. “Om die reden hebben we ook dit jaar besloten een IGP On Tour-roadshow te organiseren. Tijdens die roadshow praten we met architecten, designers en façadebouwers over de toepassingsmogelijkheden. En we gaan langs bij applicateurs om onze knowhow te delen op het gebied van poedercoatings en te adviseren hoe de meetmethodieken tijdens het applicatieproces zijn te optimaliseren. Dit jaar zullen we ook ramen- en deurenleveranciers bezoeken, omdat zij een toenemende doelgroep voor ons zijn.” De IGP On Tour-roadshow is de eerste twee weken van juli in Nederland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details