Platform over gevels, glas & daken
Steeds meer vraag naar natuurlijke en ademende isolatie van houtvezel

Steeds meer vraag naar natuurlijke en ademende isolatie van houtvezel

“Aan een relatie werk je face-to-face, tijdens een gesprek rond de tafel.” SOPREMA uit het Friese IJlst is daarom één van de belangrijke gezichten op de jaarlijkse BouwBeurs in februari. Hier worden bezoekers onder meer bijgepraat over PAVATEX: een natuurlijke isolatie op basis van houtvezel. Commercieel directeur Pieter Roos: “Dit product gaat ons en de opdrachtgevers heel veel brengen.”     

PAVATHERM-PROFIL_frei_5x5 kopiëren
Vanuit Troelstra & de Vries was het bedrijf al een bekend gezicht op de beurs. Roos: “De meeste mensen kennen ons als experts van dakbedekking, maar onder de vlag van SOPREMA is een veel breder pakket aan diensten ontstaan.”

Soprema foto 3 kopiërenHoutvezelisolatie is geschikt voor het isoleren van de complete bouwschil.

Circulair
Ruim twee jaar geleden is het bedrijf PAVATEX onderdeel geworden van de SOPREMA Group. Ook Roos is een groot voorstander van het isolatieproduct. “Wat mij bijzonder aanspreekt, is dat het materiaal van zichzelf circulair is. Wij zien het gebruik ervan nu steeds meer de maatschappij binnensijpelen. Kijk naar de overheid, die opdrachten meer en meer 100% circulair uitvraagt.” Het natuurlijke product beschermt gebouwen tegen hitte en kou en verlaagt de stookkosten. Door deze eigenschappen bevordert PAVATEX het dagelijks leefcomfort.

pavaflexplusPAVATEX  isolatie is van zichzelf circulair.

Dichtbij bosgebied
De bewerking van het houtvezelmateriaal gebeurt in de fabrieken die SOPREMA heeft in Frankrijk en Zwitserland. “Deze fabrieken liggen vlakbij de bosbouw, waar de houtsnippers vandaan komen.” Behalve architecten hoort Roos steeds vaker vanuit de houtskeletbouw de vraag naar het materiaal. “Datzelfde geldt voor de renovatiemarkt. In Nederland beschikken we over een groot aantal monumenten waar men voor een grote isolatie-uitdaging staat. De houtvezels hebben een natuurlijke open poriënstructuur. Het voordeel hiervan is dat pieken van hoge vochtigheid in de (woon)ruimte worden opgevangen.”

Het familiebedrijf, dat wereldwijd ruim 7.000 werknemers in dienst heeft, kende afgelopen jaar met haar oplossingen voor de schil van gebouwen een omzet van bijna 3 miljard euro. “Bij SOPREMA krijgen opdrachtgevers met experts te maken, mensen die oplossingen aandragen. In de wereld van de bouw valt of staat je succes met relatiebeheer. We merken dat er weer plezier wordt gemaakt in de bouw. Op het gebied van isolatie liggen nog enorm veel kansen, gelet op de toenemende isolatie eisen.”    

Tekst: Carline Klijn-van Best     Beeld: Soprema
Uitgelichte afbeelding: 
Houtvezels zijn de basis van PAVATEX isolatiematerialen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details