Platform over gevels, glas & daken
Steeds een ander uitzicht door de grote aluminium ramen en puien
Het forse formaat van de toegepaste ramen en puien bezorgen de bewoners van de appartementen een prachtig uitzicht.

Steeds een ander uitzicht door de grote aluminium ramen en puien

Aan Het Balkon in Maassluis, een gebied aan de Nieuwe Waterweg, is recentelijk het nieuwe appartementencomplex Neerlandia gebouwd. De 76 luxe nieuwbouwappartementen liggen aan de noordzijde van de Nieuwe Waterweg en bieden steeds een ander uitzicht door de grote aluminium schuifpuien en ramen van Hueck. 

De gevel heeft een aanzienlijke uitkraging aan de zijde van het water, ook nog eens oplopend per verdieping.

Het Balkon van Maassluis is een uniek gebied om te wonen, werken en recreëren. Neerlandia is het zusje van Albatros, een gebouw dat even verderop is gesitueerd. Leuk detail, de naam van beide complexen refereert aan de twee sleepboten die in het verleden actief waren op de Nieuwe Waterweg. Neerlandia heeft een bijzondere vorm en is bouwtechnisch opgesplitst in twee delen: een hoogbouw met veertien verdiepingen en een laagbouw van zes woonlagen. De gevel heeft een aanzienlijke uitkraging aan de zijde van het water, ook nog eens oplopend per verdieping. Op het hoogste punt is het verschil zelfs 2,5 meter. 

Aan Het Balkon in Maassluis, een gebied aan de Nieuwe Waterweg, is recentelijk het nieuwe appartementencomplex Neerlandia gebouwd.

Hoge isolatiewaarden

De Groot & Visser was verantwoordelijk voor de geveldichting van Neerlandia en heeft gebruik gemaakt van de aluminium systemen van Hueck Aluminium Systems. “In het project is onze standaard raam- (WS 75) en deurserie (DS 75) verwerkt, alsmede onze Volato M+ hefschuifdeuren”, zegt Rob van der Sloot, Commercieel Directeur bij Hueck Benelux. “De systemen kenmerken zich door zeer hoge isolatiewaarden. Met een isolatiewaarde van Uf = 1,6 W/m2K behoren onze hefschuifdeuren zelfs tot de best isolerende hefschuifdeuren van dit moment. Bovendien kan het systeem zeer grote afmetingen en glasgewichten aan tot wel 420 kilogram én zijn zeer slanke aanzichten (52 mm) mogelijk. Specifiek voor de raam- en deurserie is de symmetrische opbouw, wat maakt dat de systemen zich zeer eenvoudig laten verwerken. Het forse formaat van de toegepaste ramen en puien bezorgen de bewoners van de appartementen een prachtig uitzicht.”

Alles in eigen hand

Gezien de locatie aan het water – het is min of meer een kustgebied, want er staat altijd wind – is er volgens Van der Sloot ook veel aandacht besteed aan de wind- en waterdichting van de systemen. “De Groot & Visser heeft dat feilloos opgepakt. Ze hebben zelf de engineering gedaan en wij hebben in principe alleen maar de planning en het logistieke proces hoeven bewaken.” En dat lukt Hueck als geen ander, want het van origine Duitse familiebedrijf heeft alles in eigen hand: van het gieten van de persblokken en corrigeren van de matrijzen tot en met het extruderen, lakken en/of anodiseren van de profielen. “Ook in deze uitdagende tijden, kunnen we standaard series gewoon uit voorraad leveren. Wel hebben we meegedacht in de keuze voor het hang- en sluitwerk en een stukje ondersteuning geboden tijdens de assemblage ervan in de fabriek. De Groot & Visser is voor ons een zeer prettige partij om mee samen te werken. Het resultaat is er dan ook naar. Neerlandia is een fantastisch mooi gebouw geworden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details