Platform over gevels, glas & daken
Specialist in oppervlaktebehandelingen levert de meest opvallende en complexe gevelelementen
De gebogen elementen uit strekmetaal springen bij deze gevel echt wel in het oog.

Specialist in oppervlaktebehandelingen levert de meest opvallende en complexe gevelelementen

Architecten hebben vaak de meest creatieve ideeën om van een project een ware eyecatcher te maken. Maar zijn hun ontwerpen ook technisch haalbaar? Thielco Steel Solutions Group wordt door architecten, gevelbouwers en staalbouwers bij hun projecten betrokken om de maakbaarheid te analyseren en elementen uit staal en aluminium te bewerken en te leveren. Als één van de enige bedrijven bieden ze corrosiewerende oppervlaktebehandelingen als verzinken, KLEURZINK® poedercoaten en GEOMET® zinc flake coating onder één dak. Het familiebedrijf uit Reuver is bovendien gespecialiseerd in de productie van roosters. Als het gaat om gevelelementen die er visueel moeten uitspringen, ben je bij Thielco aan het juiste adres.

In sommige projecten kiezen architecten en bouwheren roosters voor de realisatie van structurele zonwering boven het raam.

Thielco Staalindustrie B.V. heeft een sterke reputatie op het vlak van stalen roosters: pers-, gedruklaste – en slingerstaaf roosters. De firma produceert en levert al ruim 70 jaar alle mogelijke oplossingen: van een looprooster voor de bouwsector tot dragende constructies die extreem belast worden in de offshore of petrochemische industrie. Alles wordt op maat, volgens de wensen en eisen van de klant gemaakt. Bovendien kunnen ze die roosters, maar ook alle andere elementen uit staal en aluminium bewerken met een corrosiewerende oppervlaktebehandeling. Thielco is één van enige totaalaanbieders, waar klanten één aanspreekpunt hebben voor thermisch, thermisch centrifugaal of mechanisch verzinken én voor KLEURZINK® poedercoaten of GEOMET® zinc flake coaten.

Thielco stond ook in voor het poedercoaten van alle balkonelementen voor deze hoogbouw.

“Op die manier kunnen we flexibel tussen producties schakelen en de verschillende fasen van het productieproces perfect op elkaar afstemmen, zonder tijdverlies door tussentijds transport. We beschikken daarvoor over een team van 170 vakbekwame medewerkers en een machinepark, waarin we continu blijven investeren,” zegt sales manager Hans Augustin. “De laatste jaren investeerden we onder meer in een nieuwe installatie voor het thermisch verzinken. Vorig jaar vervingen we ook onze installatie voor het mechanisch verzinken door een nieuwe high-tech productielijn, waarbij onbemand geproduceerd wordt. Door de explosief stijgende vraag naar het thermisch verzinken van langere draadstangen tot 4 meter breidden we het afgelopen jaar tot slot nog het machinepark uit met een geautomatiseerde productielijn om ook deze producten te kunnen verzinken zonder nabewerking.” Voor het thermisch centrifugaal verzinken van bouten vanaf M27 tot en met M100 beschikt Thielco overigens over een volledig gerobotiseerde lijn, uniek in de wereld van het verzinken.

Het familiebedrijf uit Reuver kan werkstukken tot 10 m lang, 2,4 m hoog en 0,6 m breed poedercoaten, bijvoorbeeld ideaal voor grote geperforeerde platen met design.

Maatwerk is de standaard

Tegenwoordig verzinkt Thielco producten voor heel Europa en daarbuiten. Ongeveer de helft van de productie is voor export bedoeld. In de loop der jaren werd het productpakket gestaag uitgebreid en ging de firma steeds meer markten bedienen. Thielco is dan ook uitgegroeid tot een echte referentie op Europees vlak. De specialisten worden door architecten, gevel- en staalbouwers ingeschakeld om de technische haalbaarheid van ontwerpen te bekijken. Uiteindelijk staat het familiebedrijf ook in voor het bewerken en leveren van vaak hele complexe gevelelementen uit staal of aluminium. 

“Maatwerk is bij ons de standaard. We worden graag al in het voortraject betrokken om mee te denken over de uitvoering van elementen, want zo kunnen achteraf problemen vermeden worden en kunnen we zelfs perfect mee bepalen hoe de afgewerkte producten op de bouwplaats het beste gemonteerd worden. Uiteindelijk worden de platen bij ons aangeleverd, waarna we deze naar wens verzinken en/of coaten. Voor het verzinken beschikken we over een bad van 8,5 m lang, 1,5 m breed en 3 m diep. Onze poedercoatoven is 10 m lang, 2,4 m hoog en 0,6 m breed,” legt Augustin uit. “We produceren onder andere roosters ten behoeve van esthetische gevelbekleding, een luifelconstructie zoals uitgevoerd bij een project in Amsterdam, maar ook voor verschillende toepassingen met structurele architecturale zonwering. Lijnenspel en spelen met kleuren middels poedercoaten van balkonelementen voor hoogbouwprojecten, grote geperforeerde platen met design voor een project in Tielrode of de opvallende gebogen elementen in strekmetaal voor een toepassing in Beveren zijn andere voorbeelden van de mogelijkheden. Als het gaat om gevelelementen die er visueel moeten uitspringen, dan ben je bij ons echt wel aan het juiste adres. Dat is wat we doen en waar we goed in zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details