Platform over gevels, glas & daken
Sneak preview: sandwichpaneelproducent komt met eigen deurenlijn
Toonaangevend sandwichpaneelproducent Weerter Paneel Industrie B.V. ontwikkelt en produceert een geheel eigen deurenlijn.

Sneak preview: sandwichpaneelproducent komt met eigen deurenlijn

Als toonaangevend sandwichpaneelproducent blijft Weerter Paneel Industrie B.V. (WPI) zich constant doorontwikkelen. Niet alleen om de product- en procesontwikkeling aan te laten sluiten bij de huidige en toekomstige normen, maar ook om met een antwoord te komen op vragen vanuit de markt. “Daarom zijn we nu volop bezig met het ontwikkelen en produceren van een geheel eigen deurenlijn,” zegt Willem-Jan Korsten, managing director van WPI.

Esthetisch, duurzaam, isolerend en veilig

“Naast esthetisch fraai, zal onze nieuwe deurenlijn functioneel en duurzaam zijn, maar ook isolerend en veilig. Wij combineren onze jarenlange kennis en ervaring op het gebied van isolatie, brandveiligheid en inbraakwerendheid van sandwichpanelen binnen deze deurenlijn.” Korsten doelt op de Europese Brandklasse B, waaraan sandwichpanelen volgens het Bouwbesluit moeten voldoen wanneer ze aan een zijde van het constructieonderdeel zitten die grenst aan de buitenlucht en lager dan 2,5 meter ligt. “Dat geldt dus ook voor deurpanelen. De nieuwe deurenlijn verschijnt volledig getest en gecertificeerd volgens de NEN-EN 13501-1 normering op de markt en voldoet daarmee aan de Europese Brandklasse B-S2,D0. Daarnaast voldoet de deur tevens aan de weerstandsklasse-2 norm op het gebied van inbraakwerendheid (SKG**).” 

De productie van de nieuwe kwalitatief hoogwaardige deurenlijn is in volle gang.

Kwalitatief hoogwaardig

Een absoluut kwalitatief hoogwaardig deurpaneel, getest én gecertificeerd, dat volledig in Nederland geproduceerd is en voldoet aan alle eisen die gesteld worden. Zelfs over de toegepaste coating is nagedacht. Korsten: “De door ons toegepaste poedercoating heeft niet alleen een sjiekere uitstraling, maar is ook in kwaliteit een stapje beter. Dankzij de matte structuurpoedercoating ontstaat een mooi egaal oppervlak zonder dat je er alles op ziet.”

Custom-made met deurenconfigurator

Al jaren maakt WPI deuren voor gerenommeerde klanten voor met name het luxe segment in Nederland. “Maar deze deurenlijn die we nu aan het ontwikkelen en produceren zijn, is een custom-made variant waarmee we inspelen op de behoefte vanuit het middensegment. “Nieuw hierbij is dat we de stap van het ontwerpproces samen met de klant zelf gaan nemen. Daarvoor is er een deurenconfigurator ontwikkeld. Gebaseerd op een vijftiental standaard modellen, kan de klant zelf aangeven welke dikte, hoeveel ruiten, of er wel of geen brievenbus in moet komen en nog veel meer… Zodat je een realistisch beeld krijgt van de deur en deze exact past bij de uitstraling of het budget van het project.”

Specialist in verlijmen

“Als specialist in verlijmen van producten, willen wij onze klanten in de kozijnen-, ramen- en deurenbranche ontzorgen. Daarom bieden wij de extra service van het verlijmen van de panelen op de door hen aangeleverde frames,” besluit Korsten. Voor het einde van het jaar zal WPI de nieuwe deurenlijn presenteren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details