Platform over gevels, glas & daken
Schuifpanelen bieden maximale privacy aan B&B-gasten
De woning is strak en landelijk tegelijk.

Schuifpanelen bieden maximale privacy aan B&B-gasten

In de tuin van Bed & Breakfast De Olm in Kaatsheuvel staat een bijzondere boom. Deze olm bleef bij de kap voor de bouw van de woning van de familie de Rooij gespaard. Nu heeft de olm alle ruimte om zichzelf te ontplooien. Net als de B&B van Marcel en Monique waar kwaliteit, comfort en persoonlijke aandacht voorop staan. De woning is strak en landelijk tegelijk. Om een aangenaam binnenklimaat te creëren voor de gasten koos het architectenbureau Van Reeven bewust voor de architecturale schuifpanelen DucoSlide.

Bed & Breakfast De Olm ligt in een bestaande wijk in Kaatsheuvel. De wijk kenmerkt zich door grote vrijstaande villa’s tussen het groen. Het was de wens van de opdrachtgever om hier een levensloopbestendige woning te bouwen. Tegelijk wilden ze een gezellige B&B realiseren. Door de beperkte ruimte op het perceel koos architectenbureau Van Reeven ervoor om het gastenverblijf in de kelder onder te brengen. Aan de achterzijde creëerde van Reeven een patio die als tuin oploopt naar het maaiveld. Op die manier doorbreken ze het keldergevoel en ontstaat er ook meteen privacy voor de gasten. Om het comfort voor de gasten te verhogen koos de architect voor aluminium kozijnen met verplaatsbare shutters.

DucoSun Cubic lamellen vormen een fraaie oplossing om de hoeken in de rietenkap van zonwering te voorzien.

Aluminium schuifpanelen

“Aluminium schuifpanelen bieden de mogelijkheid om de lichtinval te reguleren op een structurele manier,” vertelt architect Jurre Jan van Reeven. “De achtergevel staat volledig op het zuiden en door de grote glaspartijen is zonwering wenselijk. De schuifpanelen DucoSlide SlimFrame vullen dat mooi in. We hebben er in het ontwerp voor gekozen om in het midden tussen de kozijnen een blind paneel te maken. Aan de binnenmuur komt hier de tv te hangen. Aan de buitenzijde worden daar de panelen naartoe geschoven. De B&B-gasten krijgen hiermee controle over daglicht, uitzicht en privacy. Op de kopgevels kozen we dan weer voor DucoSun Cubic. Deze lamellen vormen een fraaie oplossing om de hoeken in de rietenkap van zonwering te voorzien. De kopgevels liggen op het oosten en westen en hebben daar fel behoefte aan. Het toepassen van de architecturale lamellen resulteert in een aanzienlijke daling van de gemiddelde temperatuur tot 12%. Van een efficiënte oplossing gesproken! ”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details