Platform over gevels, glas & daken
Ruimtebesparing door dunne hoogwaardige vliesgevelisolatie

Ruimtebesparing door dunne hoogwaardige vliesgevelisolatie

Bij vliesgevels kan veel ruimte bespaard worden door te kiezen voor hoogwaardige isolatie. Bijvoorbeeld de Kooltherm isolatie. Hiermee wordt niet alleen met een duurzame oplossing, maar ook een hele slanke oplossing gebouwd. Dit biedt vele voordelen, zoals meer vloeroppervlak en meer natuurlijk daglicht. En dat kan zelfs in de ontwerpfase al belangrijk zijn.

Kingspan_2_Kooltherm_K15_Vliesgevelplaat_product_NL kopiërenDe Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is, met zijn lage lambdawaarde van 0,020 W/mK, één van de slankste isolatieplaten voor toepassing in de vliesgevel. Doordat de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat zo dun is, zijn er slankere gevels te realiseren dan met traditionele materialen. Dit biedt diverse voordelen. Zo valt bij een slanke gevel meer daglicht binnen in gebouwen, wat een positieve invloed heeft op de gezondheid en productiviteit van mensen. Ook betekent een slankere constructie dat men meer binnenruimte en een comfortabeler binnenklimaat kan creëren. En het geeft architecten meer ontwerpvrijheid. Hierdoor kunnen met Kooltherm prachtige, duurzame gevels met veel binnenruimte gebouwd worden. Het is ook financieel een interessante keus. Meer binnenruimte betekent immers ook verhuurbare of verkoopbare vierkante meters.

Geoptimaliseerd voor toepassing in vliesgevels, zowel bij verwerking als in eindgebruik
Naast de vele voordelen voor de architect, eigenaar en eindgebruiker, zijn er ook tijdens de verwerking al vele voordelen. Ronald van Gent, Technical Service Manager bij Kingspan Insulation: “Ook wat betreft verwerking zijn er goede redenen om te kiezen voor een slanke gevel. De Kooltherm K15 Viesgevelplaat heeft niet alleen een zeer goede isolatiewaarde; hij is ook zeer licht in gewicht. Hierdoor is niet alleen de totale dikte van de gevelconstructie slanker, maar ook het benodigde aantal ophangbeugels voor de buitengevel afwerking kan gereduceerd worden. Slankere isolatie betekent kortere beugels en dus een hoger maximaal toelaatbaar gewicht per m2. Er zijn dus minder beugels nodig, wat gunstig is, omdat elke beugel een potentiele koude-brug is en dit heeft een negatieve invloed op de totale isolatiewaarde van de gevelconstructie.”

Kingspan_3_NoMaHouse-foto Bart van Hoek kopiërenNoMa House in Amsterdam. (Beeld: Bart van Hoek)

Ronald legt uit waarom dit naast een zeer goed isolerend, ook een heel veilig product is: “Kingspan kijkt bij het ontwikkelen van haar producten naar de vraag vanuit de markt, naar de alsmaar toenemende eisen die gesteld worden aan (brand)veiligheid en duurzaamheid, maar óók naar esthetische aspecten. Onze Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is een Resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kernen hierdoor veilig te verwerken.

De Kooltherm K15 Vliesgevelplaat is aan één zijde voorzien van gesloten zwart samengesteld aluminium folie en aan de andere zijde een micro geperforeerd blank aluminium folie. Door de hoge isolatiewaarde en waterkerende laag is het uitstekend toe te passen als isolatie in vliesgevels. De plaat wordt geleverd met een zwarte cachering, hierdoor kan het perfect in een vliesgevel constructie (met open voegen) verwerkt worden. De aandacht rondom brand in hoogbouw heeft bij ons een grote focus vandaar dat de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat beschikt over een uitstekende brandklasse.”

NoMa House Amsterdam:
“Een mooi Kingspan-project is het NoMa House,” zegt Ronald. “Een prachtig project aan de Zuid-as van Amsterdam. Hierin zijn meerdere onderdelen uit ons uitgebreide productportfolio verwerkt. Bij de geventileerde vliesgevel is de Kooltherm K15 Vliesgevelplaat toegepast, omdat deze én slank is (waardoor toch de gewenste RC-waarde behaald kon worden) én het een brandklasse B heeft. De Kooltherm K3 Vloerplaat is toegepast in de vloer. De Therma TR26 FM Platdak Plaat gecombineerd met de Therma TT46 FM Afschot Dakplaat is toegepast op het dak. Dankzij de goede samenwerking tussen het architectenbureau, Kingspan Insulation, aannemer Dura Vermeer en de bouwmaterialenhandel, staat er een echte blikvanger met een exclusieve, elegante en transparante uitstraling.”  

Tekst: Susan Peek   Beeld: Kingspan
Uitgelichte afbeelding: Poortgebouw in Utrecht. (Beeld: Bart van Hoek)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details