Platform over gevels, glas & daken
ROTO neemt PRESTIA Group over

ROTO neemt PRESTIA Group over

Wij zijn zeer verheugd dat ROTO, met hoofdkantoor in Uitgeest, met ingang van 5 oktober 2021, 100% van de aandelen van PRESTIA Group heeft verworven. De Franse PRESTIA Group past perfect in de ROTO strategie, niet alleen qua activiteiten, maar ook qua geografische ligging. 

PRESTIA Group is gespecialiseerd in het conserveren van staal, roestvrij staal en aluminium door middel van thermisch verzinken, centrifuge verzinken, schooperen, natlakken en poedercoaten. PRESTIA Group heeft ongeveer 450 medewerkers, twaalf productielocaties en heeft het grootste verzinkbad van Frankrijk. 

PRESTIA Group vormt een goede aanvulling op het bestaande ROTO business portfolio van De Boer Staal, Staco, Rotocoat en Rezinal. PRESTIA Group is vooral complementair aan Rotocoat, dat in Nederland dezelfde oppervlaktebehandelingsactiviteiten uitvoert en het langste verzinkbad van Nederland heeft. 

Wij zijn erg enthousiast over deze versterking. Het zal zowel aan Rotocoat als PRESTIA Group ten goede komen om “best practices” te delen en hun diensten nog beter af te stemmen op de behoeften van hun (toekomstige) klanten. Door samen te werken, kunnen ze hun bedrijven duurzamer maken en een bijdrage leveren aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. 

Ditmar Koster, CEO van ROTO: 

“Wij zijn zeer verheugd alle PRESTIA medewerkers te verwelkomen in de ROTO familie. Dankzij sterk leiderschap waren de resultaten van PRESTIA Group de afgelopen tien jaar uitstekend en zorgden voor een continue winstgevende groei. ROTO wil deze reis uiteraard graag voortzetten en verwacht door verdere samenwerking voor verdere groei en verduurzaming van de kernactiviteiten van PRESTIA Group te kunnen zorgen”. 

Christian Wozniak, Chairman Executive Board van PRESTIA Group: 

“Wij zijn verheugd ons te kunnen aansluiten bij een Europese industriële groep die ons de mogelijkheid geeft onze ontwikkeling door interne en externe groei te kunnen voortzetten. Deze integratie stelt ons in staat om ons op de Franse markt verder te ontwikkelen en onze positie als benchmark voor anticorrosie in Frankrijk te versterken”. 

Voor meer informatie over PRESTIA Group en ROTO: www.PRESTIA.fr en www.rotogroep.nl 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details