Platform over gevels, glas & daken
Revolutionair poedercoatsysteem voor agressieve omgevingen

Revolutionair poedercoatsysteem voor agressieve omgevingen

Aluminium gevelsystemen, hekwerken en –beplating voor gebouwen in agressieve omgevingen (kuststreken, zware industrie, enz.) worden doorgaans allemaal behandeld conform Qualicoat Seaside. Desondanks kan de huidige stand der techniek niet voorkomen dat na verloop van tijd toch corrosievorming optreedt. Het revolutionaire Dijkman Durability System (DDS) daarentegen breekt met die ‘traditie’ én behoeft bovendien geen onderhoud.

In de bouw is vandaag de dag sprake van een paradox, meent Roel Dijkman van Dijkman Coating. “Bij aannemers gaat het vooral om bouwen tegen zo laag mogelijke kosten en met beperkte garanties. De gebouweigenaar daarentegen moet wel zo’n veertig tot vijftig jaar zonder problemen op het gebouw kunnen vertrouwen. Alle coatingsystemen op de markt schrijven bovendien voor dat de gevel minimaal twee keer per jaar gereinigd dient te worden. Bij latere problemen door bijvoorbeeld corrosievorming, kunnen gebouweigenaren veelal niet aantonen dat ze de reinigingsfrequentie hebben opgevolgd. Gevolg: geen garantie. Het herstel of zelfs compleet vervangen van geveldelen komt voor rekening van de gebouweigenaar. Ons revolutionaire DDS-systeem maakt korte metten met deze situatie.”

Dijkman Coating belooft met het DDS-systeem corrosiebescherming te bieden gedurende de volledige levensduur van het gebouw.

 

Ei van Columbus

Dijkman Coating belooft met het DDS-systeem corrosiebescherming te bieden gedurende de volledige levensduur van het gebouw. “Zelfs in de zwaarste C5-corrosiviteitscategorie bewijst het systeem een levensduurverwachting van meer dan veertig jaar. De combinatie van de samenstelling van de coating, de speciale voorbehandeling en de behandeling van het substraat maakt dat we met recht het Ei van Columbus in handen hebben,” stelt Dijkman. “Het DDS-systeem is door TüV Rheinland getest, een autoriteit op het gebied van coatingsystemen. Volgens de normen moet een normale coating een zoutsproeitest van 1.000 uur doorstaan, ons DDS-systeem vertoonde nog geen enkele onderkruiping na 4.000 uur. Een verschrikkelijk mooi resultaat. Wel is het zaak dat het coatingsysteem op daarvoor geschikte producten wordt aangebracht. Dat is ook de reden dat we voor het DDS-systeem werken met een aantal geselecteerde metaalbedrijven.”

Het Dijkman Durability System is volgens Dijkman slechts een fractie duurder dan een conventioneel coatingsysteem. “Het verdient zich al na een jaar of twee terug omdat er niet gereinigd hoeft te worden, behalve om visuele redenen. Daarna levert het geld op in de TCO. Voor een doorsnee flatgebouw levert het met gemak een half miljoen euro op gedurende de levenscyclus ten opzichte van een conventionele coating. Behalve in een agressieve omgeving is DDS ook ideaal voor hoogbouw en lastig bereikbare plaatsen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details