Platform over gevels, glas & daken
Restauratieglas: visueel authentiek versus hedendaags praktisch
In een gebouw dat door en door geschiedenis uitademt, vormen de ramen de spiegels van het verleden.

Restauratieglas: visueel authentiek versus hedendaags praktisch

In een gebouw dat door en door geschiedenis uitademt, vormen de ramen de spiegels van het verleden. Met Vectio en Vitruvio herstellen we dat verleden in al zijn glorie over de verschillende tijdsperiodes heen.

Ons werk begint reeds bij het kiezen van het juiste type glas. Hiervoor kijken we naar de volledige context van het gebouw, inclusief zijn toekomstige functie. Of naar het bestaande glas dat gedeeltelijk of volledig vervangen mag worden. Dit alles bepaalt welke glassoort of combinatie van verschillende glassoorten het meest aangewezen is.

Dankzij een 100% eigen ontwikkeld en high-end proces geven we uw restauratieglas een ongeëvenaarde esthetiek en uitstraling mee. Van lichte vertekeningen en trekstrepen tot uitgesproken wemelingen, authentiek in hun tijdsgeest. Typerend voor de eerste generatie industrieel getrokken glas of mondgeblazen glas. Eindeloos authentiek met respect voor de traditie. Maar ook klaar om te verwerken volgens de vereisten van de 21e eeuw, zowel op vlak van isolatie als veiligheid. Om zo de cirkel met het heden weer rond te maken.

Sprimoglass restauratieglas: klaar om te verwerken volgens de vereisten van de 21e eeuw, zowel op vlak van isolatie als veiligheid.

Vectio

Belgisch ingenieur en uitvinder Émile Fourcault ontwikkelde in 1914 het eerste vlakke vensterglas. Met een kam trok hij Fourcaultglas uit een bad met gesmolten glas. Deze techniek zorgde voor het typerende uiterlijk: trekstrepen in de lengterichting van het glas.

Deze techniek verdween langzamerhand naar de achtergrond. Dit zeer typerende glas is vandaag nog amper verkrijgbaar. Vandaar de noodzaak aan industriële varianten die dit assortiment aanvullen. De industriële processen benaderen het uiterlijk van het oorspronkelijk getrokken glas. Maak zeker kennis met Vectio, ons eigen ontwikkeld industrieel restauratieglas.

Vitruvio

De grootste sterkte van Vitruvio? Die ligt volgens ons in het respect voor wat ooit was en voor wat vandaag is. Dat biedt een aantal onmiskenbare voordelen voor u als professional.

Vitruvio heeft het uitzicht en de levendigheid van traditioneel mondgeblazen of gegoten glas. Die authenticiteit combineert ons restauratieglas met de visuele eisen van vandaag: een zeer heldere beglazing met een zeer neutraal uitzicht in reflectie en een optimaal doorzicht van binnen naar buiten. Vitruvio is beschikbaar in drie gradaties: met een lichte, gemiddelde en sterke vertekening voldoet dit restauratieglas aan de verschillende stijlen doorheen de tijd.

In een gebouw dat door en door geschiedenis uitademt, vormen de ramen de spiegels van het verleden.

Alle hoofden snel bij elkaar

Een project heeft de grootste kans op slagen als alle partijen in een vroeg stadium samen rond de tafel gaan zitten. Hier ijveren we voor bij de start van ieder nieuw project. Vakmanschap, teamwork en uitgebreid overleg vormen onze drie sleutels tot een succesvolle samenwerking.

Alle expertise onder één dak

Met Sprimoglass staat een partij aan uw zijde die uw project van begin tot eind in handen neemt. Met een glasheldere communicatie doorheen het hele traject. Dit doen we vanop twee locaties, in Luik en in Hasselt. Van advies over uitwerking tot de uiteindelijke plaatsing, ons team van specialisten brengt alles tot een goed eind. Zij beheersen alle uitvoeringen en technieken tot in de puntjes.

Sprimoglass restauratieglas: eindeloos authentiek met respect voor de traditie.

Uitvoeringen en technieken

Elke gekozen glassoort verwerken we tot de gewenste vorm. Mono, Safe of Iso, elke uitvoering heeft zijn eigen niveau van thermische isolatie en zijn unieke specificiteiten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details