Platform over gevels, glas & daken
Residentiële aanblik voor veelzijdig totaalproject

Residentiële aanblik voor veelzijdig totaalproject

In het Belgische Veurne is de gloednieuwe ‘Zuidburg’-site goed voor honderd assistentieflats, een kinderdagverblijf, brasserie, polyvalente ruimte, fitness, kapper en pedicure. Dat alles rondom een tuin van 3500m2. Een megaproject dat dankzij de combinatie van sierpleisterwerk en de verticale aluminium Linarte gevelbekleding van Renson toch ‘huiselijk’ aanvoelt.

De lamellen zelf zijn met behulp van kunststof clips op de horizontale aluminium dragers geplaatst.

 

Veelzijdige site

“De bouwheer was heel bewust op zoek naar een symbiose tussen de verschillende bestemmingen voor deze site én de omgeving,” vertelt architect Tom Wylein (Wylein&Partners architectenbureau). De keuze voor de Linarte gevelbekleding van Renson, heeft daar alles mee te maken. “Het idee daarachter was dat de twee vleugels met assistentieflats afgewerkt werden met sierpleister. Daartussen bevindt zich een blok met entree, restaurant en kinderdagverblijf. We wilden dat contrast in functies ook duidelijk laten terugkomen in een verschillende look&feel,” verduidelijkt Tom Wylein.

Duurzaam & strak design

Voor de opdrachtgever was duurzaamheid en een strak ontwerp dan weer prioriteit. Wat de gevelbekleding betreft, was ook het beperkte onderhoud een doorslaggevende factor om voor de Block 16-profielen van Linarte te gaan. De look van deze site doet daarmee meteen denken aan een woonproject en dat is volgens de architect ook wat van meet af aan de bedoeling was.

Vlotte opbouw

Volgens installateur Kris Wynen (Aluservice) is de plaatsing van de Linarte gevelprofielen heel vlot gegaan: “De uitdaging is om de achterliggende draagstructuur voor de aluminium profielen perfect uit te voeren. Lukt dat, dan is de eigenlijke plaatsing van de Linarte kinderspel. Hier werd gekozen voor een klassieke opbouw: een laag isolatie waarop de houten kepers uitgelijnd werden. De lamellen zelf werden met behulp van kunststof clips op de horizontale aluminium dragers geplaatst. Die clips zorgen ervoor dat je de individuele profielen makkelijk kan uitlijnen in de langsrichting, zodat er op de werf zelf eigenlijk niets op maat verzaagd hoeft te worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details