Platform over gevels, glas & daken
Realiseren van bijzondere gevel- en dakconstructies

Realiseren van bijzondere gevel- en dakconstructies

EG-Projecten, een familiebedrijf met haar oorsprong in reguliere projecten in de gevelbouw, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot specialist op het gebied van complexe gevel- en dakrealisaties en biedt totaaloplossingen, van strekmetaal tot sandwichpaneel.

Fraaie aansluiting tussen het aluminium composiet en het strekmetaal. Daarnaast is de overstek van het tribune zichtbaar.

 

Ed Géron, oprichter en directeur van EG-Projecten, constateert dat er vanuit de markt een toenemende vraag is naar bijzondere projecten. Hij legt uit waarom EG-Projecten de aangewezen partij is en meerwaarde biedt bij complexe vraagstukken. “Ons gedreven team bestaat uit technisch inhoudelijk sterke mensen die nieuwsgierig zijn en altijd een passende oplossing willen vinden. De door de jaren heen opgedane kennis en ervaring draagt bij aan het ontzorgen van de klant en het versimpelen van de afstemming.” “Want samenwerken is de sleutel tot het succes,” vult Joep Géron aan, projectleider bij EG-Projecten. “Daarom zoeken wij verbinding tussen alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces. Door zorgvuldig af te stemmen en vertrouwen te wekken, realiseren we het project van tekentafel tot uitvoering in gezamenlijk goed overleg.”

De buitenzijde van de hoofdingang waar het aluminium composiet en strekmetaal van buiten naar binnen doorloopt. De verticale geperforeerde profielen sluiten mooi aan op de vliesgevel.

 

Esthetisch fraai én kwalitatief hoogwaardig

“Vaak zijn het de gevels die de uitstraling van een bouwwerk bepalen. Architecten bedenken de meest prachtige ontwerpen die door de aannemer uitgevoerd moeten worden. De vertaalslag van de ideeën van de architect naar een bouwkundig ontwerp met een hoogwaardige uitvoering, dáár zit onze kracht!,” vervolgt Ed Géron. “De kwaliteit die een gevel uitstraalt wordt bepaald door de aandacht die deze heeft gekregen. De kunst zit ‘m vaak in kleine dingen: zo kun je het accent van de gevel op de juiste manier benadrukken door deze te verfijnen op cruciale elementen en aansluitingen.”

Trainingscomplex Feyenoord Academy en SC Feyenoord: Varkenoord

Joep Géron noemt een project dat onlangs door EG-Projecten is gerealiseerd en dat dit meteen duidelijk maakt: “Het trainingscomplex van Feyenoord Academy en SC Feyenoord in Rotterdam. Maar liefst zeventig jaar na ingebruikname heeft Varkenoord een ingrijpende metamorfose ondergaan. Het complex straalt dynamiek uit en heeft een eigen identiteit, maar sluit toch mooi aan bij het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord 1, wat ook door ons gerealiseerd is.”

Overzicht van het gebouw. De verticale delen (grijs) zijn de door EG-Projecten ontwikkelde aluminium geperforeerde profielen. Tevens ziet u de goudkleurige aluminium composiet boeidelen (120 cm hoog).

 

Beeldbepalend element

Het ontwerp is van MoederscheimMoonen Architects. Het royaal vormgegeven goudkleurige plafond en de goudkleurige gevelstroken zijn de beeldbepalende elementen van Varkenoord. Het strekmetalen plafond zorgt ervoor dat de gehele tribune overdekt is. “De grote overstekken betrekken binnen- en buitenruimte meer met elkaar,” zegt Joep Géron. Het gebouw heeft een eenduidige gebouwstructuur en staat in het teken van symmetrie. Tussen de twee goudkleurige gevelstroken is een gevel ontworpen met aluminium geperforeerde cassettes. Deze creëren een verbinding tussen de accentstroken en geven het gebouw zijn unieke uitstraling. De uitvoering was in handen van Bouwbedrijf Berghege uit Oss, een partij waar EG-Projecten vaker mee samen werkt.

Ronde aluminium composiet (vide) bekleding.

 

Knap stukje vakmanschap

EG-Projecten realiseerde ook het aluminium composiet aan de buitenzijde. Joep Géron: “Bijzonder daarbij is dat de boeidelen, zo’n 120 cm hoog, van vlak materiaal gemaakt zijn. Dat moet er natuurlijk superstrak uitzien, maar de verwerking daarvan is niet eenvoudig. Daarom wordt ook de montage in eigen beheer door een van onze vakkundige teams uitgevoerd, zodat we er zeker van zijn dat de constructie goed is, maar het er ook uitziet zoals de architect het bedoeld heeft.” Dat geldt ook voor de geperforeerde aluminium profielen, die EG-Projecten specifiek voor dit project ontwikkelde. Ed Géron voegt daar aan toe dat EG-Projecten ook het interieur heeft aangepakt, zoals ze dat vaker doen. “In het interieur hebben we het goud geanodiseerde aluminium strekmetaal plafond en een ronde vide van aluminium composiet gemaakt. Al met al is het een prachtig geheel geworden,” vindt Ed Géron. “Het is mooi dat EG-Projecten totaaloplossingen biedt waar zowel de architect als de aannemer enthousiast over zijn. En daar is dit één van de vele mooie voorbeelden van,” besluit Joep Géron.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details