Platform over gevels, glas & daken
Panelen & Profielen

Projectspecifieke sandwichpanelen bij renovatie appartementen in Hoensbroek

IMG_2844
Complete renovatie van 121 seniorenappartementen ‘Op den Theulder’ in Hoensbroek.

Tekst | Susan Peek

Beeld | GBP

25 november 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In opdracht van WoonPunt worden 121 seniorenappartementen ‘Op den Theulder’ in Hoensbroek compleet gerenoveerd, waarna het gebouw klaar is voor ‘een tweede leven’. Hierbij heeft woningcorporatie Janssen de Jong OnderhoudPlus gekozen voor de kozijnen van De Jong Rutten, die op zijn beurt de samenwerking met GBP zocht voor matchende sandwichpanelen.

Naast de borstweringpanelen zijn er in dit project ook bijpassende deurpanelen met een geïntegreerde glasstrook toegepast.

Verduurzamen en verbeteren

De appartementen worden zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde flink aangepakt: de badkamers, keukens en toiletten worden compleet vervangen en het gebouw wordt van duurzame installaties voorzien. Naast de benodigde verduurzaming en verbeteringen, was het gebouw uit 1974 ook behoorlijk toe aan een nieuwe frisse uitstraling. De daken en gevels worden geïsoleerd, het gebouw krijgt een nieuwe entree en nieuwe balkonbalustrades en de houten puien worden vervangen door kunststof en aluminium kozijnen.

De renovatie zorgt ervoor dat de flat weer een frisse, tijdloze uitstraling heeft en klaar is voor ‘een tweede leven’.

Projectspecifieke oplossing

Een gesprek met Tom Willems, accountmanager bij GBP over dit project. GBP is één van de toonaangevende producenten van klant- en projectspecifieke sandwichpanelen in Europa. “Om de flat eveneens een esthetische upgrade te geven, is er veel aandacht besteed aan de uitstraling van het gebouw. Er is gekozen voor de K-Vision Trend Kozijnen en de Heroal aluminium kozijnen van De Jong Rutten. Om het gewenste esthetische effect te krijgen, wilde de klant bijpassende sandwichpanelen hebben. Normaal gesproken wordt er gewerkt met HPL-panelen, maar na een brainstormsessie met De Jong Rutten -waar we overigens al jarenlang zaken mee doen- is er gekozen voor deze projectspecifieke oplossing. Gezien de krapte en de enorme prijsstijgingen op de metaalmarkt hebben we besloten om een kunststof binnenplaat toe te passen.”

Links de oude kozijnen, rechts de nieuwe kozijnen voorzien van een aluminium sandwichpaneel van GBP.

Kwartsgrijs

GBP heeft de 36mm dikke aluminium sandwichpanelen, voorzien van PIR en 2mm kunststof aan de binnenzijde, als uitgangspunt genomen. “Aluminium is het meest geschikt om te poedercoaten, in elke gewenste RAL-kleur. Bij dit project hebben we de kleur kwartsgrijs én de oppervlaktestructuur van de kozijnen zo goed mogelijk willen benaderen. Om dat te bereiken hebben we een oppervlaktebehandeling in RAL 7039 toegepast. In een matte uitvoering met een glansgraad van 30%. Dat bleek perfect overeen te komen met de kozijnen.”

Om de kleur kwartsgrijze kleur én de oppervlaktestructuur van de kozijnen zo goed mogelijk te benaderen heeft GBP een oppervlaktebehandeling in RAL 7039 in een matte uitvoering met een glansgraad van 30% toegepast.

Bijpassende deurpanelen

Willems vertelt dat er naast de nieuwe borstweringpanelen ook bijpassende deurpanelen met een geïntegreerde glasstrook zijn toegepast. “In totaal is er maar liefst 1.347 m2 aan sandwichpanelen van GBP geleverd bij dit renovatieproject in Hoensbroek. Alle panelen zijn op de bouw gemonteerd. Na de renovatie kunnen de bewoners genieten van een energiezuiniger, comfortabeler en veiligere woonomgeving die een frisse, tijdloze uitstraling heeft gekregen.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details