Platform over gevels, glas & daken
Praktijkkennis monteur bepaalt eindkwaliteit gevel

Praktijkkennis monteur bepaalt eindkwaliteit gevel

Nieuwe cursus Buitenmontage VMRG Ramen en Deuren

Eind vorig jaar vond de eerste cursus ‘Buitenmontage VMRG Ramen en Deuren’ plaats. In twee dagen tijd leerden de deelnemers de basis om vakkundig te kunnen monteren op het hoge niveau van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

De kwaliteit van (metalen) ramen en deuren kan nog zo hoog zijn, maar met alleen een goed product ben je er niet in de gevelbouw. De juiste montage maakt de kwaliteit van het product af. Goede praktijkkennis bij de monteur maakt hierbij het verschil. 

Kwaliteit

Vanuit de VMRG leden bleek er behoefte te zijn aan meer opleidingen die betrekking hebben op de uitvoering in de bouw. In 2022 is er daarom een eerste opzet gemaakt voor aanvulling van het VMRG opleidingspakket. Op veler verzoek is daarbij voorrang gegeven aan de cursus die Buitenmontage VMRG Ramen en Deuren is gaan heten. De kwaliteit van de montage is namelijk doorslaggevend voor het eindresultaat waar iedereen in de branche zo hard aan werkt: een gevel die voor tientallen jaren het visitekaartje voor een opdrachtgever vormt. Als uitgangspunt voor de cursus zijn de VMRG Kwaliteitseisen en adviezen gehanteerd. Deze zijn, in nauwe afstemming met de leden van de VMRG die zijn vertegenwoordigd in de Werkgroep Opleidingen, uitgewerkt naar een programma van eisen.

Docenten

Om dat programma van eisen om te zetten in een waardevolle cursus is vakkennis nodig. En daarvoor zijn, naast alle kennis binnen de VMRG, goede docenten noodzakelijk. Om zowel theorie als praktijk gedegen en aansprekend te kunnen presenteren, is gekozen voor een docentenkoppel; Frans Damen (hoofd uitvoering & montage bij Blitta) en Martin Kloppenberg (al vele jaren actief in onze gevelbranche, ook als opleider) zijn als uitstekend en enthousiast duo verbonden aan deze nieuwe cursus.

Theorie en praktijk

De opzet van de tweedaagse cursus is zo gekozen dat cursisten steeds een theorieblok krijgen, opgevolgd door een praktijkdeel. Op deze manier wordt zowel de kennis als de vaardigheid van cursisten verbeterd. Het gehele montageproces van voorbereiding tot en met controle en oplevering komt aan bod. Diverse onderwerpen passeren de revue, zoals terminologie, tekeningen (lezen), veiligheid, bouwkundig kader, levering, opslag en behandeling op de bouw, daadwerkelijke montage van een metalen raam en deur, vakvulling/beglazing en afwerking, beslag en oplevering. Een vol en breed programma dus.

Aanmelden

De cursus vindt plaats in kleine groepen, zodat er voor eenieder persoonlijke aandacht is. Een aantal quotes van cursisten over de cursus: “Duidelijke uitleg”; “Docenten met veel praktijkervaring”; “Veel beginnersfouten komen in de cursus aan de orde”; “Docenten nemen de tijd”. Wil jij ook de cursus ‘Buitenmontage VMRG Ramen en Deuren’ volgen, geef je dan op via de VMRG Academy op de VMRG website.

De volgende (tweedaagse) cursussen vinden plaats op:

  • woensdag 12 september en woensdag 26 september 2023 van 9:00 tot 15:30 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details