Platform over gevels, glas & daken
VMRG

Pechtold krijgt Façades 2021 als juryvoorzitter van Beste Gebouw van het Jaar

Facades-2021—pechtold-facadesboek

12 oktober 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Ook dit jaar steunt het VMRG Keurmerk BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) Beste Gebouw van het Jaar. Met de Beste Gebouw-verkiezing wil de BNA de meerwaarde zichtbaar maken van architectuur voor mens en maatschappij.

De verkiezing wordt geleid door een zeskoppige jury, bestaand uit toonaangevende architecten en opdrachtgevers. Zij beoordelen de gebouwen in 4 categorieën: Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving. De jury wordt dit jaar voorgezeten door directeur van het CBR en oud-voorman van D66 Alexander Pechtold. Alexander Pechtold kreeg als juryvoorzitter van BNA Beste Gebouw van het Jaar het Façades 2021 boek overhandigd. 

Ecologische en sociale waarde

De juryleden hebben begin juni bepaald welke gebouwen genomineerd worden voor BNA Beste Gebouw van het Jaar. De genomineerde projecten vindt u elders in dit nummer van Gevelbouw. Er is dit jaar veel aandacht voor klimaat, duurzaamheid en gezondheid bij de nominaties voor het Beste gebouw 2021. Pechtold: “Cruciaal voor de samenleving is dat we inzetten op architectuur die niet alleen economische waarde maar ook ecologische en sociale waarde vertegenwoordigt.”

Beste gevel

Dit sluit mooi aan bij het Façades boek van de VMRG, waarin het thema de circulaire geveleconomie is. De VMRG en het VMRG Keurmerk staan voor kwaliteit. Ook als het om kwaliteit voor ons milieu gaat. VMRG Keurmerk steunt het Beste Gebouw van het Jaar, omdat bij het beste gebouw ook de beste gevel hoort; een gevel gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. Hier kunnen architecten een belangrijke rol in spelen door het VMRG Keurmerk al voor te schrijven in het bestek. 

Bekijk het Façades 2021 boek hier: www.digitaalpubliceren.com/facades2021

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Gevelbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details