Platform over gevels, glas & daken
Opkomende trend: kunststof gevelbekleding met karakteristieke houten uitstraling
Board & Batten: door de afwisseling van smalle en bredere latten ontstaat een unieke dieptewerking en ontstaat er een speels effect op de gevel.

Opkomende trend: kunststof gevelbekleding met karakteristieke houten uitstraling

Kunststof gevelbekleding is in opkomst als dé trend in de bouw voor 2024. De redenen hiervoor zijn divers en overtuigend. Zo staat kunststof gevelbekleding bekend om zijn onderhoudsgemak en duurzaamheid én kent het een lange levensduur. Verder zien we dat de mogelijkheden en esthetiek van kunststof gevelbekleding de laatste jaren sterk zijn verbeterd. Kijk naar Millboard planken van AlterWood: hiermee creëer je de karakteristieke, natuurlijke, warme uitstraling van hout op de gevel, terwijl je profiteert van de hoge prestaties, duurzaamheid én onderhoudsgemak.

Unieke dieptewerking

“Binnen de ruime collectie van AlterWood zien we dat de Board & Batten plank van Millboard enorm toeneemt in populariteit”, zegt Patrick Smidt, eigenaar van AlterWood. “Dankzij de kleurschakeringen en de diverse houtnerfpatronen zijn de planken verrassend natuurgetrouw en nauwelijks van echt te onderscheiden. Doordat smalle en bredere latten elkaar afwisselen, ontstaat een unieke dieptewerking waarmee een speels effect op de gevel gerealiseerd kan worden. Dat maakt Board & Batten geschikt voor zowel hedendaagse als traditionele ontwerpen.”

Millboard planken geven een enorme architectonische vrijheid waardoor je een unieke uitstraling kunt creëren.

Architectonische vrijheid

Doordat alle Millboard gevelbekleding horizontaal en verticaal (blind) gemonteerd kan worden, ontstaat er een enorme architectonische vrijheid en kun je elk gebouw een unieke uitstraling geven. “Combineer onze planken met strak stucwerk of juist met een stoere baksteen, of laat de gevel doorlopen in het dak en je terras, voor een uniforme uitstraling. Millboard gevelbekleding is bovendien leverbaar in diverse kleuren, waardoor de mogelijkheden werkelijk ongekend zijn”, zegt Patrick. Hij legt uit dat Millboard, net als conventionele gevelbekleding, gewoon op een houten regelwerk gemonteerd kan worden en dat er met het tand- en groefsysteem een gesloten gevelsysteem gecreëerd kan worden.

Duurzaam en onderhoudsarm

Naast de esthetische schoonheid spelen natuurlijk ook de prestaties, duurzaamheid en het onderhoudsgemak een rol bij de keuze voor Millboard gevelbekleding van AlterWood, weet Patrick. “Dankzij de unieke eigenschappen ondervinden Millboard planken geen last van weersinvloeden en zullen ze -in tegenstelling tot echt hout- niet kromtrekken, versplinteren, verkleuren, schimmelen en rotten. Dat maakt Millboard een onderhoudsarm en toekomstbestendig product, waarmee de gevel blijvend zijn mooie houtlook uitstraling behoudt.”

Binnen de Board & Batten collectie biedt AlterWood vier kleuren:

Antique Oak
De houtnerf bij Antique Oak heeft een fijne structuur. Antique Oak bevat daarnaast meer subtiele nuances per individuele plank dan alle andere kleuren in het Millboard-assortiment. Dit zorgt voor een mooie en organische uitstraling. De natuurlijke, warme donkere tinten bootsen de tonen van tropisch hardhout na.

Burnt Cedar
De Burnt Cedar planken zijn geïnspireerd op planken die bewerkt zijn volgens de Japanse Yakisugi-techniek, waarbij hout verbrand wordt om het te verduurzamen. Burnt Cedar zorgt met zijn dramatisch zwartgeblakerde look voor een unieke, karakteristieke uitstraling. De warme zwarte en bruine ondertonen van Burnt Cedar geven een gevoel van luxe, stijl en klasse. Perfect te combineren met lichtere kleuren vanwege het grote contrast.

Golden Oak
Golden Oak is een duurzame, veelzijdige klassieker met de uitstraling van natuurlijk eikenhout. De plank is perfect voor iedereen die houdt van de natuurlijke kleur van eiken. De natuurlijke lichtgouden tint en nette afwerking van Golden Oak zorgen voor een rustgevende sfeer.

Smoked Oak
Smoked Oak is voor iedereen die van warme, trendy kleuren houdt en een hedendaagse uitstraling wil creëren. De zachtgrijze tint doet denken aan door de tijd gerijpt hardhout. De elegante zachtgrijze en bruine tint oogt decadent en tegelijkertijd eigentijds en traditioneel.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details