Platform over gevels, glas & daken
Ongekend aantal profileringen en kleuren bieden eindeloos veel mogelijkheden voor creativiteit in architectuur
Bij het state-of-the-art bedrijfsgebouw van Assink & Schipholt zijn Joris Ide Façade profielen, gecombineerd met PIR-sandwichpanelen toegepast, waardoor er een unieke gepersonaliseerde gevel is ontstaan.

Ongekend aantal profileringen en kleuren bieden eindeloos veel mogelijkheden voor creativiteit in architectuur

Werkelijk alles kan gepersonaliseerd worden met het ruime assortiment aan gevelproducten van Joris Ide. Door te spelen met kleuren, afmetingen, motieven en profileringen ontstaan eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van architectonische gevelcreaties. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe bedrijfsgebouw van Assink & Schipholt, producent van plaat- en constructiewerk, op een A-locatie aan de A1 in Hengelo (O).

Willem van Rootselaar, Business Development Manager Benelux en Sales bij Joris Ide, toonaangevend producent van stalen dak- en wandbekleding: “Vanwege de sterke groei in constructiebouw wordt er voor deze firma een nieuwe fabriekshal gebouwd met een oppervlakte van maar liefst 4.000 m2 en een hoogte van 12 meter. Het state-of-the-art gebouw -naar ontwerp van AvK Bouwpartners uit Goor- krijgt een unieke gepersonaliseerde gevel waar Joris Ide Façade profielen, gecombineerd met PIR-sandwichpanelen van Joris Ide zijn toegepast.”

Uniek gezet profiel

“Naast de verticaal georiënteerde, blind bevestigde sandwichpanelen in PIR, zijn er JI Breva 66 profielen toegepast in de gevelvlakken van het gebouw”, zegt Van Rootselaar. “Deze uniek gezette profielen in zwart zijn horizontaal georiënteerd en worden over de gevelpanelen heen gezet. De opdrachtgever heeft samen met de ontwerper gekozen voor het Breva profiel om het gebouw een eigen identiteit te geven. En vooral de combinatie met de sandwichpanelen in een lichte kleur zorgt voor een supermooie uitstraling.”

Met de gevelproducten van Joris Ide zijn er eindeloze nieuwe mogelijkheden voor architecturale creatie. Alles kan gepersonaliseerd worden: kleuren, afmetingen, motieven, concept: ontwikkel samen met ons uw volgende innovatieve ontwerp.

Duurzaamheidsambities

“Voor de nieuwbouw van dit pand is samengewerkt met een BENG commissie om gestalte te geven aan de ambities op het gebied van duurzaamheid”, weet Van Rootselaar. “Door te kiezen voor de Joris Ide sandwichpanelen JI Wall 1000VB 120mm voorzien van hoogwaardige isolatie met een Rc-waarde van 5,44 zijn onze panelen niet alleen esthetisch erg fraai, maar dragen ze ook positief bij aan de duurzaamheidsambities die gesteld zijn aan de bouw van dit pand.” Het gebouw wordt ook comfortabel voor de medewerkers: veel daglicht, wat nog eens benadrukt wordt door de witte binnenzijde van de sandwichpanelen, vloerverwarming en airco. Perfecte werkplekken in een bedrijfspand met een geweldige uitstraling zal eraan bijdragen dat medewerkers behouden kunnen worden en het aantrekken van nieuwe mensen makkelijker zal zijn, volgens de directeur van het bedrijf. 

Esthetisch effect

Van Rootselaar constateert dat een gevelpaneel al steeds meer een commodity is geworden. “Ik zie echt een verandering in de markt: bedrijven zelf maar ook de vastgoedontwikkelaars gaan voor een eigen identiteit van het gebouw. Onze Façade producten zijn hier uitermate geschikt voor. Joris Ide biedt perfecte oplossingen om -zelfs tegen een gering budget- bij een renovatie de gevel een upgrade te geven en te personaliseren. Zelfs bij renovatie van gebouwen waarvan het sandwichpaneel goed is, wordt er soms toch nog een nieuwe buitenschil omheen gezet, puur voor het esthetische effect.”

Façade Inspiration

Het liefst sluit Joris Ide in de ontwerpfase al aan. “Dan kunnen we adviseren wat de beste toepassing is”, zegt Van Rootselaar en vult aan: “en vaak hebben ontwerpers geen idee van de eindeloze hoeveelheid mogelijkheden die er zijn.” Joris Ide geeft met de brochure ‘Façade Inspiration’ al enkele voorbeelden ter inspiratie. “Het draait allemaal om kleuren, texturen en mixen van materialen. En doordat wij de profileringen zelf maken, is er zoveel meer mogelijk! Onze high-end façadeproducten bieden dan ook een ongekende ontwerpvrijheid en alles valt perfect te personaliseren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details