Platform over gevels, glas & daken
Nominaties BNA Beste Gebouw van het Jaar

Nominaties BNA Beste Gebouw van het Jaar

Ook dit jaar steunt het VMRG Keurmerk weer BNA Beste Gebouw van het Jaar. Gevelbouwers met dit keurmerk worden regelmatig gekeurd op het gehele proces van engineering tot en met keuringen op de bouwplaats. Opdrachtgevers en architecten die kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kiezen voor een gevelbouwer met het VMRG Keurmerk. Zij kiezen voor kwaliteit omdat deze bedrijven gegarandeerde kwaliteit leveren die voldoet aan de VMRG Kwaliteitseisen en adviezen. Deze gaan verder dan de wettelijke eisen. Ze kiezen voor duurzaamheid, omdat metaal een lange economische levensduur heeft, uitstekend herbruikbaar en onbeperkt recyclebaar is. Bij het beste gebouw hoort dus ook de beste gevel, een gevel gerealiseerd onder het VMRG Keurmerk. 

Welk gebouw volgt Hotel Van der Valk Zuidas op als Beste Gebouw van het Jaar? Onder leiding van juryvoorzitter Barbara Baarsma bezocht de jury twintig van de ruim tachtig ingezonden gebouwen. Dat leverde tien genomineerde projecten op. 

Genomineerden

Van de tien gebouwen zijn in de categorie Particuliere Woonbeleving de Trudo Toren in Eindhoven, Stories in Amsterdam en Landgoed de Lage Lier genomineerd. In de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie zijn twee projecten geselecteerd: Spaarndammerhart in Amsterdam en Little C in Rotterdam. In de categorie Stimulerende Omgevingen zijn drie nominaties. Dat zijn Floating Office Rotterdam en Depot Museum Boijmans van Beuningen – beide in Rotterdam en de Vernieuwing Koning Willem I College in Den Bosch. In de vierde en laatste categorie, die van Identiteit & Icoonwaarde, zijn de nieuwe Rechtbank in Amsterdam en het Museum Singer Laren de genomineerden. Opvallend is dat de helft van de genomineerden woningbouw betreft. 

‘Integraal’ goed

BNA Beste Gebouw van het Jaar is de Nederlandse architectuurprijs voor gebouwen die opdrachtgevers, gebruikers en samenleving meerwaarde bieden. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt. Inzenders voor Beste Gebouw van het Jaar tonen aan dat het gebouw excellentie in brede zin biedt. Dus naast de architectonische kwaliteit, worden juist ook gebruiks- en belevingswaarde, toegevoegde maatschappelijke waarde en kwaliteit van samenwerking meegewogen. Het is dus meer dan mooi of goed; en vooral ‘integraal’ goed.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details