Platform over gevels, glas & daken
Nieuws

Nelissen Steenfabrieken: 100 jaar jong

Het jaar 2021 is een feestelijk jaar voor Nelissen Steenfabrieken. Het familiebedrijf uit Lanaken viert namelijk haar 100-jarig bestaan en laat dat niet ongemerkt voorbijgaan.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Nelissen Steenfabrieken

16 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Er zijn een groot aantal verrassende acties en festiviteiten gepland, vanzelfsprekend volledig corona-proof. Op de tijdelijke landingspagina nelissen100.be vind je alle informatie rondom de festiviteiten en worden prachtige verhalen opgetekend die verteld zijn gedurende de honderdjarige geschiedenis.

De drie CEO’s (v.l.n.r. Burt Nelissen, Carlos Jorissen en Joeri Gevers) zijn alweer de vierde generatie, en ook de volgende generatie staat al bijna klaar om mee in het bedrijf te stappen.

Innovatie, co-creatie én duurzaamheid. “Dat zijn de drie kernwaarden die we steeds in het achterhoofd houden bij de evolutie van de baksteen in al zijn facetten,” zegt Roberta Melis, marketing- en communicatiemanager van Nelissen Steenfabrieken. Het is een echt familiebedrijf. De drie CEO’s Carlos Jorissen, Joeri Gevers en Burt Nelissen zijn alweer de vierde generatie en ook de volgende generatie staat al bijna klaar om mee in het bedrijf te stappen. Nelissen Steenfabrieken heeft in haar bestaansgeschiedenis een enorme evolutie doorgemaakt. Zo is de export gegroeid naar inmiddels meer dan vijftig (!) landen wereldwijd en zetelt het bedrijf in een state-of-the-art kantoorgebouw met de moderne showroom, ook wel Brixperience center genoemd, als paradepaardje.

Voor architecten biedt de showroom het neusje van de zalm op het vlak van creativiteit.

Brixperience center

In het Brixperience center kunnen bezoekers de baksteen als kunstobject ontdekken in zowel de echte als in de virtuele realiteit. “We combineren de tastbare showroom met de immer vooruitstrevende digitale wereld,” zegt Melis. “Bezoekers worden ondergedompeld in een digitaal getinte customer experience journey. Aan de hand van een app doorlopen ze de showroom en kunnen ze hun favoriete stenen aanduiden, zowel in de app als op touchscreens. Die favorieten tonen we aan het einde van een bezoek in de Brixperience Room. Op een groot scherm wordt de steenselectie van de bezoeker toegepast op een typewoning naar keuze om het geheel zo aanschouwelijk mogelijk te maken. Eens op de parking zit alles in de mailbox van de bezoeker zodat hij thuis rustig zijn bezoek nog eens kan overlopen.”

Nelissen Steenfabrieken is vooruitstrevend. Wij maken wat de markt vraagt in plaats van andersom.

Stenotheek

Voor architecten biedt de showroom het neusje van de zalm op het vlak van creativiteit. Melis: “In de stenotheek staat een werktafel gecombineerd met een groot scherm. Als een architect een steen op de tafel legt, wordt deze gescand aan de hand van een RFID-tag. Zo kan hij verschillende stenen op tafel leggen en virtueel nieuwe mixen creëren die hij op het scherm te zien krijgt en naar zichzelf kan sturen. Ook kan hij ‘spelen’ met het metselverband en de voeg(kleuren). Uniek in de sector. Bovendien kunnen referentieprojecten van een bepaalde steen onmiddellijk digitaal worden opgevraagd. Het is zelfs mogelijk om de ontworpen creaties uit te beelden op een modelwoning.” Kortom, bezoekers aan de showroom van Nelissen Steenfabrieken worden met open armen ontvangen en helemaal ondergedompeld in de wereld van de baksteen.  

Nelissen Steenfabrieken heeft in haar bestaansgeschiedenis een enorme evolutie doorgemaakt.

Nelissen Steenfabrieken is vooruitstrevend

“Wij maken wat de markt vraagt in plaats van andersom,” zegt Melis. “Dat gebeurt niet zelden in co-creatie met de klant. Onze klanten staan centraal. Dat is het uitgangspunt in alles wat we doen. Ook tijdens onze festiviteiten. Ons jubileum vieren we met een groot aantal interessante acties voor architecten, (project)ontwikkelaars, handelaars, enz. Iedereen gaat aan bod komen en elke maand staat er weer iets verrassends op het programma, volledig corona-proof, zodat we van 2021 toch een feestjaar kunnen maken.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details