Platform over gevels, glas & daken
Modulair dorpelsysteem voor kunststof en aluminium kozijnen

Modulair dorpelsysteem voor kunststof en aluminium kozijnen

Ooit ontstaan vanuit een verplichting in het bouwbesluit: lage dorpelsystemen. Door de jaren heen zijn de wensen en eisen veranderd en is doorontwikkeling van dorpelsystemen van groot belang. Firma Innodeen shared solutions is dé partij die innoveert, sámen met haar opdrachtgevers.

“Sinds de bouwbeurs gaan wij verder onder een andere naam,” zegt Ludo Schennink, bedrijfsleider bij Innodeen BV, voorheen bekend onder de naam Kreunen Kunststoffen. “De nieuwe naam weerspiegelt onze innovatieve manier van werken. Samen met onze klanten leveren wij ‘shared solutions’: branchegericht, slim én duurzaam.”

Onder de gepatenteerde DTS-dorpels biedt Innodeen vier productgroepen: DTS Timber (timmerindustrie), DTS Indoor (binnenkozijnen), DTS Reflex; oplossingen voor het beschermen, herstellen en upgraden van houten kozijnen en DTS Varipro; specifieke dorpels voor kunststof en aluminium kozijnen.

innodeen_3_foto_3-kopieren

De DTS-dorpel heeft de hoogste score op slijtvastheid doordat het een massieve dorpel is die door en door gekleurd is. Je loopt er geen coatinglaag van af en de dorpel is daarmee dus zeer slijtvast.

 

Profielhuis specifieke oplossingen

“Door sámen met de profielhuizen/kozijnfabrikanten te kijken naar de uitdagingen, ontwikkelen we passende oplossingen. Het Varipro-systeem is modulair aanpasbaar, afhankelijk van de vlakvulling en geschikt voor alle bekende profielhuizen.” Schennink vervolgt: “Het systeem is verdeeld in twee groepen: DTS Varipro Basic; de basisoplossing voor ieder profielhuis en DTS Varipro Plus, waarmee we voor ieder profielhuis een specifieke dorpel kunnen ontwikkelen, die voldoet aan hogere wind- en waterdichtheidseisen. Met een aantal profielhuizen kunnen we het complete element onder CE leveren.”

Cradle to Cradle certificaat Zilver

Hollodeen, waarvan de DTS-dorpels worden vervaardigd, is volledig circulair. “Onze DTS-dorpels zijn Cradle tot Cradle gecertificeerd. Daar zijn we als bedrijf altijd al mee bezig geweest en is niet op één product geënt, maar het mooie is dat we dit nu onafhankelijk kunnen aantonen met dit certificaat.” Schennink wil ook nog kwijt dat zijn producten geen schadelijke vezels bevatten. “Dus ook bewerken, verwerken en nabewerken van het materiaal kan allemaal probleemloos.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details