Platform over gevels, glas & daken
Minimale profieldiktes, maximale ontwerpvrijheid
Twee automatische schuifdeuren van GEZE garanderen een goede doorstroom van bezoekers aan het dakterras van het Depot van museum Boijmans Van Beuningen.

Minimale profieldiktes, maximale ontwerpvrijheid

Een slanke entree, die esthetisch opgaat in de gebouwgevel. Maar ook: eenvoudige engineering en montage. Met een range aan minimalistische schuif- of draaideuroplossingen binnen de GEZE designlijn komt GEZE zowel architecten als gevelbouwers tegemoet.

GEZE is een Duits familiebedrijf met 160 jaar ervaring in het produceren van oplossingen op het gebied van deur-, raam- en veiligheidstechniek. Circa twintig jaar geleden al zette de Duitse marktleider haar eerste stappen in de slanke gevelmarkt, met een designlijn voor schuifdeuren. “Met Slimdrive hebben wij GEZE duidelijk op de kaart gezet”, vertelt Ronald van Driel, Sales Manager Nederland bij GEZE. “We zijn er namelijk in geslaagd om een automatische schuifdeur te creëren, met dezelfde afmeting als een aluminium gevelprofiel. Hierdoor hebben architecten de mogelijkheid om zonder onderbreking van het gevelbeeld een automatische schuifdeur toe te passen. Gevelbouwers profiteren bovendien van flinke montagevoordelen. Immers kunnen zij op het bestaande slanke aluminium profielsysteem een automatische schuifdeur installeren. Ongeacht of een standaard schuifdeur, een inbraakwerende schuifdeur of een brandwerende schuifdeur gewenst is.” 

Met GEZE Slimdrive hebben architecten de mogelijkheid om zonder onderbreking van het gevelbeeld een automatische schuifdeur toe te passen.

Slanke oplossing voor élke entree

De technische oplossing van GEZE is nog niet geëvenaard in de markt, waardoor zij nog altijd de meest slanke oplossing levert. “Maar dit betekent niet dat we stilstaan”, benadrukt Ronald. “We blijven onze grenzen verleggen. De afgelopen jaren hebben we ons portfolio met betrekking tot entreedeuren steeds verder uitgebreid. In eerste instantie kwam de vraag naar een rond gebogen schuifdeur voor rond gebogen gevels, waarvoor wij de Slimdrive SC hebben ontwikkeld. Vervolgens is dit product doorontwikkeld tot een rondschuifdeur in de vorm van een klein tochtportaal, die een stijlvolle entree met een minimalistische profilering mogelijk maakt. Dit jaar hebben wij deze ontwikkeling gecompleteerd met de Revo.PRIME, een tourniquet  die binnen dezelfde designlijn valt. Ook de Powerturn maakt onderdeel uit van onze range aan slanke oplossingen. Deze automatische draaideuraandrijving maakt het mogelijk om grote en zware deuren tot 600 kg betrouwbaar en veilig manueel te openen en automatisch te sluiten. Zo kunnen we voor elke entree een minimalistische schuif- of draaideuroplossing realiseren, tegen een concurrerende prijs.”

De rondboogschuifdeur Slimdrive SC maakt een stijlvolle entree met een minimalistische profilering mogelijk.

Maximale ontwerpvrijheid

Dankzij een uniek design, een minimale kranshoogte en een uitermate slanke profilering is de Revo.PRIME tourniquet van GEZE een absolute blikvanger voor elk gebouw. Ronald: “De tourniquet zorgt niet alleen voor een toegankelijke en uitnodigende entree, maar ook voor een maximale energiereductie. De vleugels worden in rust zodanig gepositioneerd, dat er sprake is van een maximale afdichting tegen tocht, weersinvloeden en geluid. Met een dakopbouwhoogte (krans) van 75 mm en profielen van slechts 60 mm hebben wij het product ook profieltechnisch geminimaliseerd. Dit resulteert in een maximale ontwerpvrijheid van de entree, meer vrije ruimte en maximale transparantie.”

Nieuw in het assortiment van GEZE is Revo.PRIME, een tourniquet die binnen dezelfde slanke designlijn valt.

Ook technisch spraakmakend

Niet alleen esthetisch, maar ook in technisch opzicht is de Revo.PRIME spraakmakend. “We maken gebruik van een compleet nieuwe aandrijftechnologie met een krachtige en slijtage-arme borstelloze motor met een draaimoment van 1.000 Nm”, duidt Ronald. “Dat zorgt niet alleen voor vloeiende bewegingen, maar ook voor extra veiligheid. Op het moment dat de deur om welke reden dan ook geremd moet worden, staat deze direct stil. Een paar centimeter doorlopen, zoals gebruikelijk, is bij de Revo.PRIME niet aan de orde waardoor gebruikers een maximaal doorloopcomfort ervaren. Dankzij een kleinere diameter kunnen we bovendien een groter bezoekersaantal verwerken.” De motor is getest tot 2 miljoen cycli, vertelt hij. “Daarmee gaat de motor feitelijk een gebouwleven mee.”

Eenvoudige engineering en montage

Gevelbouwers kunnen bij GEZE vertrouwen op de hoogste kwaliteit producten. Maar ook op een uitgebreide support. “Wij ondersteunen de gevelbouwer bij het technische tekenwerk en de online calculatie”, vertelt Ronald. “Wanneer een project in uitvoering is, brengen wij regelmatig een bezoek aan de projectlocatie om te controleren of de bekabelingen op de juiste plekken zitten, de vloeren op de juiste manier zijn aangeheeld, et cetera. Hierdoor worden risico’s en meerwerk ondervangen en wordt de kwaliteit van de entree naar het allerhoogste niveau getild.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details