Platform over gevels, glas & daken
Met deze verticale aluminium bekleding wordt elke gevel een trendy eyecatcher
Nesto omvat een reeks hoogwaardige aluminium profielen voor de bekleding van gevels.

Met deze verticale aluminium bekleding wordt elke gevel een trendy eyecatcher

De gevel is het visitekaartje van een gebouw. Architecten, gevelbouwers en bouwheren trekken dan ook alle registers open om hun realisaties te laten opvallen. Ze kiezen steeds vaker voor alternatieven van de traditionele rode baksteen en gebruiken materialen als hout, crepi of aluminium. Met Nesto van AluK kunnen ze elke gevel naar een hoger niveau tillen. Deze aluminium gevelbekleding met verticale belijning biedt immers een esthetische meerwaarde aan elk type gebouw dat rekening houdt met de hedendaagse architectuur. Het strakke design sluit ook perfect aan bij de raam-, deur-, schuifdeur- en vliesgevelsystemen van AluK.

Dit systeem laat toe om verschillende ontwerpconstructies te maken, zelfs een gevelbekleding, die voor een raam doorloopt.

Ontwerpvrijheid voor architect en gevelbouwer

Al meer dan 70 jaar ontwikkelt, produceert en levert AluK aluminium profielen die voldoen aan de complexe technische vereisten, die vandaag in de bouwsector gelden. De firma, die sinds 2008 ook op de Belgische markt vertegenwoordigd is, bouwde een sterke reputatie uit als het gaat om aluminium raam-, deur-, schuifdeur- en vliesgevelsystemen voor nieuwbouw en renovatie bij commerciële – en industriële projecten, woningen en openbare gebouwen. Dit familiebedrijf beschikt vandaag over operationele en commerciële entiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Azië en bedient zo een vijftigtal landen wereldwijd. Dankzij de continue investeringen in R&D blijven ze een pionier met steeds weer krachtige, duurzame oplossingen. Getuige daarvan is Nesto, een gevelbekleding op basis van verticale aluminium profielen.

Nesto is beschikbaar in twee types verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm, die ook gecombineerd kunnen worden.

“Met onze nieuwste ontwikkeling creëer je een architecturaal accent met strakke lijnen op elke gevel. Nesto is beschikbaar in twee types verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm. Beide designvarianten kunnen ook in één project gecombineerd worden, waardoor een decoratief lijnenspel ontstaat”, legt men bij AluK uit. “Het uitgebreide gamma van aluminium basis- en afwerkingsprofielen laat toe om verschillende ontwerpconstructies te maken, zelfs een gevelbekleding die voor een raam doorloopt. Met behulp van L-profielen kunnen ook de hoeken netjes afgewerkt worden.”

Nesto is beschikbaar in twee types verticale blokprofielen met een diepte van respectievelijk 20 mm en 35 mm, die ook gecombineerd kunnen worden.

Oog voor eenvoudige montage, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid

Naast de creatieve vrijheid springt vooral de eenvoudige fabricage en montage in het oog. De aluminium profielen kunnen op maat gezaagd worden, waarna de afwerkingsprofielen dankzij een uitgekiend kliksysteem eenvoudig en onzichtbaar op het basisprofiel bevestigd kunnen worden. “Met aluminium kies je voor een materiaal dat levenslang een ongeziene kwaliteit garandeert. Het duurzame karakter zorgt voor een solide gevelconstructie, die tegen de meest uiteenlopende weeromstandigheden bestand is. Deze gevelbekleding kan bovendien gemakkelijk gedemonteerd en vervangen worden, waarna de aluminium profielen volledig gerecycled worden. Dat betekent dat ze geschikt zijn voor de circulaire economie en een positieve impact hebben op de ecologische footprint”, voegt men bij AluK toe. “Uiteraard blijft goed onderhoud cruciaal om de constructie in een optimale toestand te behouden. Het komt erop aan vuil geen kans te geven om in te vreten. Aluminium heeft echter weinig onderhoud nodig. Daarnaast zorgt de poederlak met Qualicoat Seaside keurmerk voor een goede beschermlaag en behoud van de kleur, zelfs in extreme omstandigheden en agressieve omgevingen, zoals kuststreken, zones met zware industrie en stedelijke gebieden.”  

Met behulp van L-profielen kunnen ook de hoeken netjes afgewerkt worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details