Platform over gevels, glas & daken
Meest natuurgetrouwe kunststof gevelbekleding

Meest natuurgetrouwe kunststof gevelbekleding

Niet van echt hout te onderscheiden

Millboard, bekend van de kunststof buitenvloeren, voert sinds enkele jaren het Envello-programma. Het is volgens Patrick Smidt van AlterWood het meest natuurgetrouwe kunststof gevelbekledingsproduct dat op dit moment verkrijgbaar is. “De plankprofielen zijn niet van echt hout te onderscheiden en daarnaast is het ook een uiterst duurzame keuze met een CO2-voetafdruk van slechts 1,31 kg CO2 per m2.”

Envello Shadow Line.

Sinds 2016 brengt AlterWood het unieke merk Millboard op de markt. “In eerste instantie uitsluitend als kunststof planken voor buitenvloeren, maar sinds twee jaar is Millboard gestart met een eigen gevelprogramma onder de naam Envello”, zegt Smidt. “Envello is een vol kunststof product, maar met een hele hoge mate van natuurgetrouwheid. Veel authentieker dan conventionele composieten op de markt. Envello is als product volledig geënt op de gevel en verkrijgbaar in twee varianten: de Shadow Line of de Board & Batten met een reliëf.”

Biopolymeren

De Envello-plankprofielen bestaan uit een combinatie van kunststof en polyurethaan, verstevigd met glasvezel. “Een derde van de bestanddelen komt voort uit gerecyclede materialen, de andere twee derde uit zogenaamde biopolymeren gewonnen uit suikerriet of maïs. Er wordt dus geen olie gebruikt om de kunststoffen te maken”, verduidelijkt Smidt. “Dat verklaart ook de uiterst lage CO2-voetafdruk. De planken worden geproduceerd in lengtes van 360 cm met een breedte van 200 mm (werkende breedte 181 mm). Vervolgens wordt er met de hand een wassing overheen
gezet die als het ware in de houtnerfstructuur ‘kruipt’. Omdat dit handmatig gebeurt, is elke plank uniek. Het resulteert aan de gevel tot een gemêleerd geheel, waardoor de planken niet van echt hout te onderscheiden zijn.”

Envello Board & Batten.

Zelfherstellend vermogen

De Envello-planken laten zich zowel horizontaal als verticaal monteren. “De planken zijn uitgevoerd met een veer- en groefverbinding. Door te schroeven in de ‘veer’ kunnen ze onzichtbaar worden bevestigd”, zegt Smidt. Mocht het zo uitkomen dat de veer van plank niet gebruikt kan worden, is dat ook geen probleem. De toplaag van de planken heeft namelijk een zelfherstellend vermogen. “Door gebruik te maken van een speciale bevestiging met ‘lost head fixing’ sluit de toplaag zich over de schroef heen. Deze unieke toplaag maakt het product ook kleur-, stoot- en krasvast.” 

Envello is vooralsnog leverbaar in vier kleuren en wordt gemonteerd op een houten- of bij voorkeur kunststof regelwerk.

Envello is vooralsnog leverbaar in vier kleuren en wordt gemonteerd op een houten- of bij voorkeur kunststof regelwerk. “Dat laatste is de meest duurzame oplossing”, aldus Smidt. “De planken laten zich net zo gemakkelijk inkorten als houten planken en dankzij de extreem lage uitzettingscoëfficiënt volstaat een dilatatie van slechts 2 mm op de kopse kanten. Ook is het mogelijk om de planken op de hoeken in verstek te zagen en te verlijmen.” AlterWood levert Millboard Envello kant-en-klaar, inclusief bevestigingsmaterialen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details